Kültür Bakanı Günay: Madımak'ın lokanta yapılmış olması beni iğrendiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'deki bütün zenginlikleri koruyacağız. Türkçeyi, Kürtçeyi, bütün zenginlikleri..." dedi.

Günay, TBMM Genel Kurulunda bakanlığı ile bağlı kurumların bütçeleri üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin öldüğü Madımak Otelinin müze yapılması konusunda bir çalışma olup olmadığına ilişkin sorusuna Günay, şu karşılığı verdi:

"Sivas Madımak'ta tarihimizin yüzünü karartan, utanç olaylarından biri yaşandı. DYP-SHP iktidardaydı. Devletin gözünün önünde, askerin, savcının gözünün önünde, Anadolu'nun ortasında insanlarımız ölüme, vahşete terk edildiler. Orada, aynı yerde bir lokanta yapılmış olması beni iğrendiriyor. Bu, mutlaka bir biçimde hafızalarımıza kazınması gereken, o dönemde devleti yöneten sorumlularıyla birlikte hafızamıza nakşedilmesi gereken bir olaydır. Onunla ilgili gereken dikkati göstereceğim." DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in, Kürtçenin geliştirilmesi için çalışma yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusunu yanıtlarken de Günay, Türkiye'deki bütün zenginlikleri koruyacaklarını söyledi. Günay, "Türkçeyi, Kürtçeyi, bütün zenginlikleri... Anadolu'dan gelen bütün güzellikleri bağrına basmak, Türkiye Cumhuriyetinin gücüne, büyüklüğüne, kendisine olan güvenine yakışan bir davranıştır. Türkiye'de var olan, toprağımızdaki bir tek çiçeği soldurmayacağız" diye konuştu.

Günay'ın bu sözleri, DTP grubu tarafından alkışlarla karşılandı.

ULUSLARARASI KUDÜS BULUŞMASI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Hayati Yazıcı, CHP'li Ağyüz'ün, İstanbul'da yapılan "Uluslararası Kudüs Buluşması"nı düzenleyen Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı ile ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı, bu vakfın kurucuları arasında AK Parti yöneticilerinin bulunup bulunmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

"Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı ile ilgili bir işlem yapıldı mı?

Türkiye, demokratik bir ülkedir. Eyleme dönüşmediği sürece insanlar görüş ve kanaatlerini, fikirlerini özgürce ifade edebilirler. İktidara geldiğimizde '3 Y ile mücadele edeceğiz' dedik. Yoksulluk, yasaklar, yolsuzluklarla... Kimseye sataşmadıktan sonra, eyleme dönüşmedikten sonra, insanlar görüş ve kanaatlerini ifade edebilmelidirler. Bundan da hiç kimse rahatsız olmamalı." CHP'lilerin laf atması üzerine, bu vakfın amacını bilemediğini belirten Yazıcı, "Üye var mı yok mu? Bilemiyorum. İnsanların hangi partiye, hangi vakfa, hangi derneğe üye olduğunun takibini yapmıyorum. İnsanlar herhangi bir sivil toplum kuruluşuna, -dernek olur, vakıf olur, sendika olur-, üye olma hakkı var" diye konuştu.

Yazıcı, başka bir soruyu yanıtlarken de petrol kaçakçılığının giderek azaldığını söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün bütçeleri kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber