Alo ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kompozisyon yarışmasında kazandıkları ödülleri alırken 'türban' nedeniyle sorun yaşayan iki kız öğrencinin ailelerini telefonla arayan Başbakan Tayyip Erdoğan, daha önce de sorunları medyaya yansıyan farklı kesimlerden insanlara 'Alo' demişti. Erdoğan'ın aradığı isimler arasında bir Danimarkalı da vardı.

Erdoğan, birinci olduğu yarışmanın geçen hafta düzenlenen ödül törenine türbanla katıldığı için Adana'nın Kozan ilçesi Kaymakamı ve Garnizon Komutanı tarafından kürsüden indirilen İmam-Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi T.K ve ailesini aramıştı. Daha sonra ise Rize'de düzenlenen 'Meme Kanseri' konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine, okul müdürünün uyarısı üzerine türbanını çıkararak katılan Kalkandere İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Emine Elif Azder'in babası Mustafa Azder'e telefon etmişti. Erdoğan her iki aileye de olaylardan duyduğu üzüntüyü iletmişti. İşte Erdoğan'ın telefon ederek sorunlarıyla yakından ilgilendiği isimlerden bazıları:

Kaçırılan rahip: Fidye için kaçırıldığı iddia edilen Süryani rahip Edip Savcı'nın serbest bırakılmasının ardından Deyrulumur Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş'ı arayıp geçmiş olsun dileğini iletti ve "Selamlarımı Süryani cemaatine iletin" dedi.

Minik Tayyip Erdoğan: Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 28 Temmuz seçimi gecesi doğan erkek çocuğuna 'Tayyip Erdoğan' adını veren babayı arayarak tebrik etti. Otogarda tuvalet bekçiliği ve seyyar satıcılık yapan baba Eshat Güzel'i arayan Erdoğan, "Allah analı babalı büyütsün, kısmeti bahtı açık olsun" dedi.

Asker selamı iletti: Erdoğan, Güney Lübnan'da Birlişmiş Milletler kapsamında görev yapan Türk birliğine yaptığı ziyarette yemek masasını Gaziantepli er Cebrail Dağlı ve Kahramanmaraşlı Adil Özkan ile paylaştı. Dönüşte askerlerin ailelerini arayarak oğullarının iyi olduklarını söyleyerek selamlarını iletti.

Anne ve oğul için: Antalya'da geçirdikleri trafik kazasında yaralanan ve tedavi masraflarını ödeyemedikleri gerekçesiyle hastanede 'rehin kalan' Danimarkalı anne Heidi Hermansen'in beş yaşındaki oğlu Mathias için devreye girdi. Erdoğan, özel hastanenin müdürü Dr. İrfan Erdoğan'ı telefonla arayarak, rehin olayına son verilmesini istedi. Daha sonra anne-oğul ambulans uçakla ülkelerine görderildi.

Reji odasını aradı: atv'de canlı yayınlanan 'Sabahın Körü' programında hasta eşine karaciğerini vermek isteyen ve bunun için hızla zayıflamaya çalışan Suna Yılmaz'la ilgili haber yayımlanırken Erdoğan, reji odasına bağlandı. Yönetmenle konuşan ve Suna hastanede ameliyat bekleyen kocası için gösterdiği çabayla ilgili bilgi alan Erdoğan, tüm masrafların Başbakanlık tarafından karşılanacağını belirtti.

Afgana yardım eli: Tokat'ta mitingteyken Erdoğan, kendisine not göndererek yardım isteyen Afgan kökenli Gülüstan Kahraman için aynı günün akşamı Vali Recai Akyel'i aradı. Ailenin isteğine olumlu karşılık verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber