Özelleştirmede sıra kablo TV ve uyduda

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, kablo TV ve uydu gibi alanların da özelleştirilmesi için ön çalışmalar yaptıklarını açıkladı

ÖzelleŞtİrme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom özelleştirmesinde kapsam dışında tutulan kablo TV ve uydu alanlarında özelleştirme için ön çalışmalar yaptıklarını ancak bu konuda henüz alınmış bir karar olmadığını söyledi. Bir konferansta konuşan Kilci, işletme türünde özelleştirmelerin tamamlandığını, gelecek birkaç yılda enerji, liman hizmetleri ve otoyol gibi altyapı yatırımları ve kamu hizmetlerinde özelleştirmelerin gündemde olacağını söyledi. Kilci ?Birkaç yıl içinde altyapı özelleştirmeleri söylediğim alanlardan ibaret: Enerji, limanlar, otoyollar. Kablo TV ve uydu gibi alanlar var. Ön çalışmaları yapıyoruz ama henüz bunlarla ilgili bir karar yok' dedi.

Petkim'in devri 2008'in ilk çeyreğinde yapılacak

PETKİM'İN devrinin en geç 2008'in ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor. İhaleyi kazanan Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu prosedür gereği, Türkiye'de tüzel kişiliği olan bir şirket oluşturacak. Daha sonra, devir sözleşmesi oluşturulan bu yeni şirketle imzalanacak. Alıcının, peşin ya da taksitli ödeme seçenekleri bulunuyor. Petkim hisselerinin yüzde 51 oranındaki kamu hisselerinin satışında, açık artırma sonucunda ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile Rus-Kazak ortaklığı, Trans Central Asia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu (OGG) vermişti. Ancak Ermeni lobisi bağlantısı gerekçesiyle ihale bu grup yerine ikinci sıradakine verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber