Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kaçan kıza tecavüz iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serhat ALAATTİNOĞLU/İSTANBUL, (DHA)

İSTANBUL Bahçelievler'deki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 10 gün önce kaçan 16 yaşındaki kızlardan S.A.'ya sokakta tanıştıkları 2 kişi tarafından tecavüz girişiminde bulunulduğu, A.E.'ye ise tecavüz edildiği iddia edildi. Polisin gözaltına aldığı 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

S.A ve A.E., yaklaşık 10 gün önce kaldıkları Bahçelievler'deki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurdundan kaçtı. Yurttan kaçarak sokakta yaşamaya başlayan S.A. ve A.E., Aziz Ç. ve Enes I. adlı kişilerle arkadaşlık kurdu. Bir süre sonra Aziz Ç. ve Enes I., 2 kızı bir eve götürdü. 3 Aralık günü Bakırköy'de birlikte dolaşırken S.A.'nın ağladığını gören polis ekipleri şüphelenerek gruba yaklaştı.

Gençlerin konuşmalarından şüphelenen polis ekipleri 4 kişiyi Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürerek sorguya aldı. Ayrı ayrı odalarda yapılan sorgulamada S.A. ve A.E.'nin tecavüze uğradığını söylemesi üzerine polis Aziz Ç. ve Enes I.'yı gözaltına aldı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen S.A.'ya tecavüz girişiminde bulunulduğu, A.E.'ye ise tecavüz edildiği belirlendi. 4 Aralık'ta mahkemeye çıkartılan Aziz Ç. ve Enes I. tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. S.A. ve A.E. ise Bahçelievler Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerine teslim edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber