Kamu görevlilerinin silah ruhsatları mercek altında

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak'ı, uzman Ahmet Öztürk'ün müfettişlik görevi sırasında aldığı taşıma ruhsatlı silahıyla öldürmesi, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Görevdeyken alınan taşıma ruhsatlarının veriliş sebebinin ortadan kalkması halinde bunu bildirmeyenler kara listeye alınacak. Ahmet Öztürk'ün de müfettişlik görevi sona ermesine rağmen bu durumu emniyete bildirmeyip silahını taşımaya devam ettiği saptanmıştı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut, kamu görevlilerinin silah taşıma ruhsatlarıyla ilgili genelge yayımladı.

81 il valisine gönderilen genelgede, "Ruhsatların veriliş sebeplerinin ortadan kalkması halinde ruhsat sahibi durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmekle yükümlüdür. Aksine hareket edenlere bir daha silah ruhsatı verilmez." denildi. Alim Barut, görev dolayısıyla silah taşıma ruhsatı verilen bir kamu görevlisinin yine benzer bir göreve atanması halinde durumun farklı olacağını bilirdi.

Genelgeye göre; müfettişken silah ruhsatı alıp, aynı hakka sahip genel müdürlüğe atandığında bu durumu polise bildirmediğinden ruhsatı iptal edilenlere de yeniden ruhsat düzenlenecek.

Sedat Güneç, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber