Türk Eğitim Sen: Doğu'da görev yapan öğretmene 'Doğu Tazminatı' ödenmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4 bin 500'ü öğretmen olmak üzere 5 bin 500 personel açığı olduğunu belirterek, bölgede görev yapan öğretmenlere 'Doğu Tazminatı' adı altında ek ödenek verilmesini talep etti.

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu'ya ataması yapılan öğretmenlerin göreve başlamadığını ve bu nedenle de öğretmen açığının had safhada olduğuna dikkat çeken Bayraktar, öğretmenlerin bölgede kalması için ekonomik şartların iyileştirilmesinin şart olduğunu vurguladı. Doğu'da en fazla öğretmen açığının Erzurum'da olduğuna dikkat çeken Bayraktar, ilin 11 bin öğretmen kadrosu olmasına rağmen sadece 7 bin 200'ünün dolu olduğunu bildirdi.

Sadece bin 800 sınıf öğretmeni açığı bulunduğuna işaret eden Bayraktar, Erzurum'a gelenlerin de kış şartlarından kaynaklanan geçim sıkıntısından dolayı kalmak istemediğinin altını çizerek, "Hükümet burada görev yapan öğretmenlere Doğu Tazminatı adı altında ek ödenek vermeli. Aksu taktirde açık kapatılamaz. Bir öğretmen 5 sınıfı okutuyor. Erzurum'da 178 bin öğrenci var bunları sadece 7 bin 200 öğretmen yetiştiriyor. Bu öğretmen nasıl ve ne kadar başarılı, verimli olabilir" dedi.

Türkiye'de 168 bin öğretmenin atama beklediğini ancak sadece 10 ya da 20 bin öğretmen ataması yapıldığını hatırlatan Bayraktar, Türkiye'nin bu öğretmenlere ihtiyacı olduğunu ancak atamaların yapılmadığını savundu. Erzurum'un kuzey illerinde göç nedeniyle okulların kapatıldığını, güney ilçelerde ise yeni akulların açıldığına dikkat çeken sendika başkanı Müfit Bayraktar, özel idare bütçesinden Milli Eğitim için ayrılan bütçenin de yetersizliğinden yakındı.

Bayraktar, okullardaki hizmetli ve memur açığına da değinerek, bin 238 okulda en az bin hizmetli ve memura ihtiyaç duyulduğunu iddia etti. Buna karşılık Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise 100 tane memurun bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, şöyle dedi: "Böylece memurlar müdürlüğe toplanmış. Nasılki sözleşmeli öğretmen alınıyorsa aynı şekilde memurda hizmetli de alınmalı. Bir okulda baş öğretmen, uzman öğretmen, kadrolu öğretmen ve birde vekil öğretmen var. Bu da öğretmenler arasında ayrımcılığa neden oluyor. Vekil öğretmen kendini ne işine ne de öğrencisine birşeyler öğretmek için veremiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber