Atalay: Polisimize haksız eleştiriler var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin son günlerdeki tutumuyla ilgili haksız eleştiriler olduğunu ifade ederek, "Malatya ile ilgili basında yanlış bilgiler var. Tabancalar yazılıyor... Tabancalar, çocuk oyuncağı. Hepsi de savcılığın elinde" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Atalay, polisin çok fedakarca, her zaman görevini yerine getirdiğini söyledi.

59. hükümet döneminde emniyet kuvvetlerine maaşlarında belli bir iyileştirme yapıldığını ifade eden Atalay, yeni düzenleme yapılması konusunda tespit ve niyetlerinin olduğunu ancak ne zaman yapılacağının belli olmadığını kaydetti.

Atalay, son günlerde polisle ilgili basında yazılanların çoğunun doğru olmadığını ifade ederek, "Şundan emin olunuz; bakanlık olarak şeffaflığı artıracağız. Yılbaşından itibaren basın sözcülüğü uygulamasını başlatacağız. Gelen bütün bilgiler, anında basınla, vatandaşımızla paylaşılacak. Çetelerle, uyuşturucuyla ilgili bütün rakamları vereceğiz. Hiçbir şey gizli kalmayacak. Nerede, ne kadar, ne yakalandı, mücadele nasıl sürüyor?... Vatandaşımız bilsin" diye konuştu.

Atalay, terörden zarar gören vatandaşlara 390 milyon 718 bin YTL ödendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber