Gül'ün kızından anlamlı bağış

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül'ün kızından anlamlı bağış

Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı Kübra ve eşi Mehmet Sarımermer, şehit polislerin çocuklarına 20 bin YTL bağışladı. Çiftin, düğünde takılan takıların yarısını da şehit ailelerine bağışlayacakları açıklanmıştı.

Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği'nin şehit polis çocuklarının yüksek öğrenimine yardım amacıyla düzenlenen yemeğe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı'nın eşi Saime Toptan, Devlet Bakanı'nın eşi Asiye Yazıcıoğlu ve İçişleri Bakanı'nın eşi Yıldız Atalay katıldı.

Dernek Başkanı olan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal, yemekte yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının toplumun huzuru için gece gündüz çalıştığını, derneğin de şehit çocuklarının öğrenimine bursla katkı vermek için faaliyet yürüttüğünü anlattı.

Köksal, Gül'ün kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer çiftinin derneğe yüklü miktarda bağış yaptığını belirterek, teşekkürlerini de iletti. Kübra ve Mehmet Sarımermer'in derneğe, 20 bin YTL bağış yaptığı bildirildi. Köksal, konuşmasının ardından Hayrünnisa Gül'e Onur Üyeliği Belgesi'ni de sundu.

ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLANACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı'nın kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer, Ekim ayında evlenmiş, düğüne davet edilen konuklara takı getirmemeleri, Kayseri'de genç çiftin adını taşıyan özel hatıra ormanına bağışta bulunmaları çağrısı yapılmıştı.

Ancak bu uyarıya rağmen çok sayıda takı getirilmesi üzerine, takıların yarısının şehit ailelerine bağışlanacağı haberleri çıkmış, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek konuyu Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde gündeme getirmişti.

Özyürek, Gül'ün kızının düğün töreninde 400 bin YTL değerinde takı takıldığını, bunun 200 bin YTL'sinin şehit ailelerine verileceğinin açıklandığını belirterek, bu bağışın yapılıp yapılmadığını sormuş, AK Partililerin tepkisi üzerine ?Eğer '200 bin YTL'yi bağışladı' derseniz, gelir sözümü geri alırım? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber