Okul servislerine yüzde 10 zam 'onay' bekliyor.

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2004-2005 eğitim-öğretim yılı okul servis ücretleri için belirlediği geçen yıla göre yüzde 10 zam oranını, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) onayına sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Kanunu'nun değişmesiyle birlikte ulaşım ana planı yapmak, yaptırmak, toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordine etmek, her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücretlerini, tarife, zaman ve güzergahlarını belirleme yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, yeni öğretim yılı için okul servis ücret tarifelerinin belirlenmesi için çalışmalar yapıldığı kaydedilen açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin okul servis ücretlerinde geçen yıla göre yüzde 20 oranında artış talep ettiği vurgulandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul servisleriyle ilgili müfettişleri ile toplantılar yapıldığı ifade edildiği açıklamada, servislerle ilgili yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerinde yetkililerin görüşlerinin alındığı anlatıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber