Haluk Koç: CHP Yüzde 20-26'larla iktidara taşınımaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP'nin, yüzde 20-26'lardaki oy potansiyeliyle iktidara taşınamayacağını söyledi.

Haluk Koç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Artvin'de, Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesinde düzenlenen toplantıda, vatandaşlarla biraraya geldi.

Koç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasi, laiklik, cumhuriyet, bağımsızlık için uğraş vermekle işin bitmediğini belirterek, "Tüm bunların yanında da siyaseti yapmak durumundayız. Türkiye'nin o kadar sorunları var ki. Türkiye'de işsizlik, yoksulluk ve sefalet içinde vatandaş kan ağlıyor. Köylü üretemiyor. Ürettiğinin bile karşılığını alamıyor. Tüm bu sıkıntılar varken, Ankara'da genel merkez binasında oturup bu sıkıntıların aşılması çok zor" dedi.

CHP'nin yüzde 20-26'lardaki oy potansiyeliyle iktidara taşınamayacağını ifade eden Koç, "Biz bununla yetinemeyiz. Türkiye'nin bir lidere ihtiyacı var. Türkiye'yi karış karış geziyorum. Tüm sıkıntıları anlatıyorum. Önce partimizde bir değişime ihtiyaç var. Halkla bütünleşecek, halkın dertlerini dinleyecek, çözüm üretecek, halkın yanında olacak bir lidere ihtiyacı var. İktidara taşıyacak bir lidere ihtiyacı var" diye konuştu.

Ekibiyle birlikte genel başkanlığa aday olduğunu dile getiren Koç, şunları kaydetti:

"Partimiz çok büyük ve köklü partidir. Cumhuriyet partisiyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar partisidir. Ülkeyi yönetecek, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir iktidara ihtiyacı vardır. Onun için önce parti içinde değişim olmalıdır, olacaktır da. Bu olurken, kavga olmayacak, gürültü olmayacak. Herkes büyüklerine saygılı olacak. Ama yanlışları da söylenecek. Geçmişte yapılan yanlışlar ve eksikler ortaya konacak. Bunlar yapılmalı ki parti içi demokrasi olsun. Bu zamana kadar parti içi demokrasiyi unuttuk. Seçimlere hazırlanırken önce ön seçimler yapılacak. Önce kimlerin aday olacağını her yerde sizler seçerek adayınızı belirleyeceksiniz." "Şu an Türkiye genelinde parti içinde seçimler yapan, yapacak olanlar var" diyen Koç, şöyle konuştu:

"Delegeler öyle hazırlanıyor ki adeta beyinler yıkanıyor. Ankara'ya kurultaya geldiklerinde otellerde de bu beyin yıkamalar yine olacak.

Sizlere ne derlerse desinler, artık aldanmayın. Türkiye'nin gerçeğini görüyorsunuz, biliyorsunuz. Sandığa gittiğinizde bu gerçeklerden kaçmayıp öyle oyunuzu kullanın ve Türkiye'yi iktidara taşıyacak bir genel başkanınızı ve yönetimini seçin. Türkiye'nin buna acilen ihtiyacı vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber