Kızıltepe Belediye Başkanı Sincar'a Kürtçe afiş soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 20:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkanı Cihan Sincar hakkında, "ilçeye Kürtçe afiş asılmasına göz yumduğu ve afişlerin toplatılması için çalışma yapmadığı" gerekçesiyle soruşturma açılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Danıştay 1. Dairesi, Cihan Sincar hakkında, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermesine ilişkin kararına yapılan itirazı reddetti. Daire, dosyayı Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Sincar hakkında, "üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak 'Kadına Yönelik Şiddete Dur Diyoruz - Kızıltepe Belediye Başkanlığı' ifadesinin bulunduğu afişlerin, ilçenin değişik yerlerine asılmasına göz yumduğu ve bu afişlerin toplatılması için herhangi bir çalışma yapmadığı" gerekçesiyle soruşturma açılması istendi.

İçişleri Bakanlığı, 12 Temmuz 2007'de Sincar hakkında soruşturma izni verdi.

Cihan Sincar'ın, Bakanlığın kararına itiraz etmesi üzerine dosya, Danıştay 1. Dairesine geldi.

İtirazı oy birliğiyle reddeden Dairenin kararında, Sincar'ın soruşturma sırasında alınan ifadesinde, "söz konusu afişler, ilçemizdeki Türkçe bilmeyen kadınların varlığı ve çokluğu dikkate alınarak, mesajımızın ilçedeki tüm kadınlara ulaşması amacı güdülerek hazırlanmıştır" dediği belirtildi.

Kararda, bu beyandan, "afişlerin belediye başkanının bilgisi dahilinde hazırlatılarak ilçenin çeşitli yerlerine asıldığı, bu eylem ve işlemlerden belediye başkanının haberdar olduğu ve gerekli müdahaleyi yapmadığı"nın anlaşıldığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber