Tunceli Pülümür Belediye Başkanı CHP'den istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA).

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Belediye Başkanı Mesut Çoşkun, CHP'den istifa etti. Coşkun, bundan sonra hiçbir partiye geçmeyeceğini görevine bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

Pülümür Belediye Başkanı Mesut Çoşkun, CHP ilçe yönetimi ve çeşitli organlara seçilen kişilerin yolsuzluğa karışmaları ve parti yönetiminin de bu duruma sessiz kalmasını, istifasının nedenleri arasında gösterdi. Partisinden istifa dilekçesini CHP Genel Sekreterliği'ne gönderen Çoşkun, dilekçesinde, ?Adları ihale ve para alışverişine karışmış partililerin Pülümür halkı karşısında kendilerini aklamadıkları gibi ilçe teşkilatınca da gerekli çaba ve sorgulama yapılmadığı, toplanmadıkları partinin olaylara sessiz kaldığı evrakların incelenmesinde anlaşılacaktır'' dedi.

Çoşkun, 22 Temmuz seçimlerinde partiye hakaret edenlerin korunduğunu ileri sürerek, bu durumu CHP'ye hakaret olarak saydığını belirtti. Çoşkun, ?Seçimler sonrası ilçemizde makam mevki sahibi kişilerce köylü vatandaşlarımızın nezninde ?CHP'ye oy verenlerin vicdanına tükürürüm' demelerinin karşısında yanlarında bulunan partilinin cevap vermeyişi ve yönetimin bu duruma sessiz kalışı anlaşılır gibi değil'' dedi. Başkan Mesut Çoşkun, 22 Temmuz seçimlerinde partinin milletvekili adayını halka kötü anlamda teşhir edenlerin bugün ilçe kongresinde yönetim kademelerine getirildiği ve partiye zarar verenlerin delege seçildiğini belirterek, ?Bu durumda bu yönetimle çalışmayacağım. Bu nedenle istifa ediyorum'' dedi. Pülümür''de 2 dönemdir belediye başkanlığına seçilen Çoşkun, ilk seçimde DSP'den seçildikten sonra CHP'ye geçmişti. Coşkun, bundan sonra hiçbir partiye geçmeyeceğini görevine bağımsız olarak devam edeceğini söyleyerek, ?Bağımsız kalsam da ölünceye kadar CHP'li olacağım. Ancak sahte CHP'liler oldukça ben CHP'de olmayacağım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber