Çubukçu'ya gelen e-posta hayat kurtardı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent SARIOĞLU/ANKARA

Tekirdağ'da babasının dört ay bir odada hapis tuttuğu 24 yaşındaki genç kız, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun kişisel e-posta adresine gönderilen mesajın takip edilmesiyle kurtarıldı.

Bakan Çubukçu, e-postlarını kontrol ederken, "Umarım bu yazıyı okursunuz. Biraz daha geç kalırsam masum bir insanı kaybedeceğiz. Bir genç kız, babası tarafından bir yere kilitlenmiş şekilde dayak ve işkenceye maruz kalıyor. Size yalvarıyorum bu kızı kurtaralım, lütfen yardımcı olun. Ya intihar edecek ya da maruz kaldığı muameleye dayanamayıp ölecek" mesajını gördü.

Çubukçu, mesajı aldığı gün SHÇEK görevlilerini harekete geçirdi. SHÇEK Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkilileri, jandarma ile birlikte verilen adrese gitti ve dört aydan beri kapalı tutulan K.A. ile karşılaştı.

Yetkililer, K.A.'nın dört aydan beri yemeğini tek başına odada yediğini, tuvalet ve banyo ihtiyacını babasının evde bulunmadığı saatlerde giderdiğini öğrendi. Yapılan muayenede, kızın cinsel istismar ve şiddet görmediği, ancak duygusal travma geçirdiği saptandı. Evden alınan genç kız, SHÇEK'e bağlı özel bir merkeze yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber