Tarımda EUROGAP'a uyum mevzuatı.

Haber Giriş : 08 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'nde, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal üretimin teşvik edilmesi amacıyla bazı büyük alıcılar tarafından yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanan İyi Tarım Uygulamaları-EUROGAP'a, Türkiye de uyum sağlayacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırladığı İyi Tarım Uygulamalarına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla, il müdürlüklerinin, üreticilerin, üretici birliklerinin, müteşebbisler ile yetkilendirilmiş kuruluşların, iyi tarım uygulamalarına ilişkin görev ve sorumlulukları ile denetim esaslarını kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, iyi tarım uygulamalarını uygulayan üreticiler ve üretici birlikleri, tarımsal desteklemelerden öncelikli olarak faydalandırılacak.

AB'deki bazı büyük alıcılar, süpermarket zincirleri, tarım ürünü alırken, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılmasına ilişkin kuralları düzenleyen protokole-EUROGAP'a uyum şartını yılbaşından itibaren zorunlu hale getirmişti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber