Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine Dair Tebliğ'de değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 Aralık 2007 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 26728

TEBLİĞ

Sağlık Bakanlığından:

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNİN EĞİTİMİNE VE SERTİFİKALANDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ'DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 ? 18/11/2006 tarihli ve 26350 sayılı Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin Eğitimine ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ'in 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (ğ) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"ğ) Kurul: Bakanlık Makamının 16/5/2007 tarihli 7716 sayılı Oluru ile yürürlüğe giren "Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulunun Teşkili, Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge"nin 5 inci maddesi uyarınca belirlenecek "Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu'nu"

MADDE 2 ? Aynı Tebliğin 14 üncü maddesinin 1 inci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu eğitim sonunda yapılacak sınavlarda sorulacak sorular, Kurul tarafından Ek-1'de belirtilen konuları kapsayacak şekilde en az 50 adet hazırlanır. Sınavlar, yılda iki defa Bakanlığın bildireceği gün, saat ve merkez(ler)de yapılır. Kursiyerler eğitimi takip eden altı ay içerisinde yapılacak ilk sınava girmekle yükümlüdürler."

MADDE 3 ? Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Tebliğ hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.


MADDENİN DAHA ÖNCEKİ HALİ

MADDE 14 ? (1) Bu eğitim sonunda yapılacak sınavlarda sorulacak sorular, Kurul tarafından Ek-1'de belirtilen konuları kapsayacak ve eğitim programlarında her konu için tespit edilecek zamanlarla orantılı olacak şekilde en az 50 adet hazırlanır. Eğitim merkezlerinin bulunduğu illerdeki Müdürlükler, sınav sorularını ve cevaplarını eğitim programları ile birlikte Bakanlıktan temin ederler. Sınav eğitimin son gününde İl Sınav Komisyonu tarafından eğitim merkezlerinin bulunduğu Müdürlüklerde Bakanlığın bildireceği gün ve saatte yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber