Rüşvet aldığı iddia edilen SSK memuruna soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 22:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Balıkesir SSK Müdürlüğü'nde emeklilik işlemleri için bir vatandaştan rüşvet alındığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda, polisin suçüstü yakaladığı memur hakkında soruşturma başlatıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün öğleden sonra emeklilik işlemleri için kuruma başvuran H.K. (47), SSK Müdürlüğü Emekli Servisi'nde şef olarak görevli olduğunu ileri sürdüğü Y.K.'nın (43) kendisinden emeklilik işlemlerini yapma karşılığında bin 500 YTL para istediğini iddia etti. Rüşvet iddiası ve vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önceden seri numarası alınmış 13 adet 100 YTL ve 4 adet 50 YTL'nin verildiği memuru suçüstü yakaladı.

Yanında seri numaraları alınan paralarla saat 14.00 sıralarında kuruma giden H.K., görevli Y.K.'nın kendi adına kredi kartı ekstresi bulunduğu Finansbank'a ait zarfı vererek paraları içine koymasını istediğini söyledi. İşinin görülmesi için daha önceden planlanan operasyon icabı bin 500 YTL parayı zarfa koyup emekli servisindeki Y.K.'ya veren H.K.'nın ardından sivil polisler memura suçüstü yaptı. Ele geçirilen zarftaki paralar seri nosu alınan paralar çıkarken, tutanakla zapt edildi. SSK Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddiasıyla alakalı gözaltına alınan Y.K., hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı, tahkikatın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber