Operasyona çıkan tabip Üsteğmen'den 12 gündür haber yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda görevli Jandarma Tabip Üsteğmen M. Fatih Uluğ'dan, operasyona çıktığı 1 Aralık'tan bu yana haber alınamıyor. Uluğ'un annesi Necla Uluğ ve babası Ahmet Uluğ, 16 saat süren bir intikal sırasında birliğin arkasında ilerleyen oğullarına 12 gündür ulaşılamadığını kaydetti.

Taraf gazetesi, dün Şırnak'ta PKK operasyonu için helikopterle araziye götürülen bir timin, kar ve tipi bastırması sonucu birliğe geri götürülürken, Uluğ'un bölgede unutulduğunu duyurdu. Gazete bir gün sonra durum anlaşılınca dönüp arazide iki gün arama yapıldığını, ancak Uluğ'a ulaşılamadığını belirtti.

Uluğ'un ailesinin, yetkililerden aldıkları bilgilere göreyse olay farklı gerçekleşti. Uluğ'un annesi Necla Uluğ ve babası Ahmet Uluğ, olayı şöyle anlattı:

"1 Aralık'ta 16 saat süren bir intikal sırasında birliğin arkasında ilerleyen oğlumuz ile irtibat kesilmiş. Yürüyüşe karakolda ara verildiğinde, Fatih'in orada olmadığını görmüşler.

Bize üç gün sonra haber verdiler. Işığın yayılmasını önlemek için sigara içmenin bile yasak olduğu dağda oğlumu kendilerini tehlikeye atarak projektörlerle aramışlar, ama ulaşamamışlar. Üzerinde bir tek silahı varmış.

Fatih, son dönemde kilo aldı ve yazın da nefes darlığı sıkıntısı geçirmişti. Fatih'in dağda unutulduğu, kar ve tipi yağışı altında kaybolduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi bize komutanlar. Yerde 2 santim kar varmış. Helikopterlerin onu dağda bırakması da söz konusu değilmiş. Operasyon için yürüyorlarmış, mola verdiklerinde Fatih'in olmadığını görmüşler. Herhangi bir çatışma falan da olmamış. 22 aylık bir bebeği vardı. İnternetten görüşüyorduk, 'Bebeğimi bırakıp gitmek çok zoruma gidiyor' diyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber