13 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Aralık 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANIYOR

-TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısı yapılıyor. Toplantı, Konsey Başkanı Mustafa Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. (Saat:09.30)

-BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2006 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısı'nın oylanmamış maddeleri oylanacak. (Saat:11.00)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİYOR

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasal ve ekonomik gündemi değerlendirmek üzere kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.30)

-DSP LİDERİ SEZER'DEN BASIN TOPLANTISI

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası bünyesindeki Para Politikası Kurulu yapacağı toplantıda faiz oranlarına ilişkin kararını verecek. (Saat:13.00)

-CHP'Lİ ÖYLEM VE ELEKDAĞ'DAN AB DEĞERLENDİRMESİ

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, "Avrupa Birliği ile ilgili ilişkiler nereye gidiyor" konulu basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:12.00)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2008 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez bir araya geliyor. (Saat:14.00)

-TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ OLAĞAN KONGRESİ

-Türk Eczacılar Birliği 36. Olağan Seçimli Büyük Kongresi yapılıyor. Kongreye, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılıyor. (Saat:10.30)

-MÜSİAD, ANAYASA RAPORU'NU AÇIKLIYOR

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), yeni anayasa taslağına yönelik görüş ve önerilerinden oluşan Anayasa Raporu'nu MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

-BİLGİ GÜVENLİĞİ VE KRİPTOLOJİ KONFERANSI

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ İşbirliği ile düzenlenen ?Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı? toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

-KAMU KURUMLARI 4. KOORDİNASYON TOPLANTISI

-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen Kamu Kurumları 4. Koordinasyon Toplantısı yapılıyor. (Saat:14.00)

-TÜRKİYE'NİN KISA VADELİ DIŞ BORCU 40.7 MİLYAR DOLAR OLDU

-Tamamına yakını bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stoku Ekim sonunda 40.7 milyar dolara ulaştı. Kısa vadeli dış borcun 24.8 milyar doları şirketler kesimine 13.6 milyar doları bankalara, 2.3 milyar doları da Merkez Bankası'na ait bulunuyor.

-EPDK ULUSAL MARKER İÇİN TEMİNAT MEKTUBU ALACAK

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıta eklenen ulusal marker için teminat mektubu alınmasına karar verdi. 1 Ocak'tan itibaren ulusal marker temini için 50 milyon YTL'ye kadar teminat mektubu alınacak.

-KURUMLAR VERGİSİ TAHSİLATI YILLIK HEDEFİ AŞTI

-Bu yılın tümünde 11.9 milyar YTL olarak öngörülen kurumlar vergisi tahsilatı, ilk on bir ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.5 artarak 13.7 milyar YTL oldu.

-Gelir ve mülkiyet vergilerinde de hızlı bir artış yaşanan Ocak-Kasım döneminde KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerde ise tahsilat, vergi iadesinin kaldırılması nedeniyle fiş, fatura alma alışkanlığının terk edilmesi yanında iç tüketimdeki daralmaya bağlı olarak düşük kaldı. Dolaylı verginin geçen yıl yüzde 68 olan payı bu yıl yüzde 65.4'e indi.

-OTOMOTİV SEKTÖRÜ DIŞ PİYASAYA ÇALIŞTI

-Taşıt satışlarında iç pazarda yaşanan daralmaya karşın, sektör üretim ve ihracat artışını sürdürdü. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde taşıt satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.9 gerilerken, üretim yüzde 10 artışla 1 milyon adede yaklaştı, ihracat ise yüzde 18.9'luk artışla 747 bin 334'e çıktı.

-TAPDK, FREE-SHOPLARDA VERGİSİZ TÜTÜN MAMUL SATIŞINI SINIRLAYACAK

-Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), free-shoplardaki vergisiz tütün mamulleri satışlarını sınırlama getirmeyi planlıyor.

-KADIN PROGRAMLARI ÇOCUKLARIN DA DERDİ

-Son dönemde kadın programlarında yaşanan yayın skandallarından, çocuklar da şikayetçi. RTÜK'ün çocuklar için özel olarak hazırladığı ?www.rtukcocuk.org.tr? sitesine ve ?Arkadaşım TV? bölümlerine mesaj bırakan çocukların bazıları, annelerini artık televizyon başında görmek istemediklerini belirtti. Kimi çocuklar ise sabah programları yerine çizgi film talebinde bulundu.

-5. KOBİ ZİRVESİ BAŞLIYOR

-Yapı Kredi sponsorluğunda düzenlenen V. KOBİ Zirvesi, "Büyüme ve Kalkınma İçin KOBİ Stratejileri" ana teması ile Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilecek. İki gün sürecek zirvenin açışına Eneri ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve TOBB Başkanı Zafer Hisarcıklıoğlu katılacak. (Saat:10.00)

-KAL-DER, YEREL YÖNETİMLERİN KARNESİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ?Yerel Yönetim? sonuçlarıyla birlikte aralarında ?Bisküvi, Şekerleme,?, ?Makarna?, ?Konserve, Sos, Salça?, ?Sıvı Yağ?, ?Süt ve süt ürünleri?, ?Et ve et ürünleri?, ?Temizlik ürünleri?, ?Margarin?, ?Dondurma? ve ?Kişisel Bakım?ın yer aldığı 11 farklı sektördeki Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2007 3. Çeyrek çalışmasının sonuçlarını, Ceylan Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak. (Saat:12.00)

-ÜNLÜ MÜZİSYEN LARA FABIAN, MARKA KONFERANSI'NDA

-Bu Yıl sekizincisi düzenlenen Marka Konferansı, Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilecek. İki gün sürecek konferansın ilk gününde, ünlü Fransız müzisyen Lara Fabian, dünyada ilk kez İstanbul'da özel bir ekiple müzik eşliğinde sunum yapacak. (Saat:09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber