Üüst rütbeli subaylara uyarı: Yolsuzluğa bulaşmayın

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2'nci Ordu'dan Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Fevzi Türkeri, emrindeki general ve üst rütbeli subaylarla yaptığı ilk toplantısında ?Dürüst kalın, yolsuzluğa bulaşmayın. Aksi takdirde kim olursa olsun affetmem' diye uyardı

JANDARMA Genel Komutanlığı'na 30 Ağustos 2004 tarihi itibariyle atanan Orgeneral Fevzi Türkeri, emrindeki general ve üst rütbeli subaylar ile karargahta ilk toplantısını dün yaptı. Orgeneral Türkeri'nin verdiği ilk emir, ?Dürüst kalın, gereksiz harcama yapmayın, yolsuzluğa bulaşmayın' oldu.

SON dönemde ?albay' rütbesindeki bazı İl Jandarma Komutanları'nın yolsuzluk ve rüşvetle gündeme gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Türkeri, ?Yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış hiçbir İl Jandarma Komutanı'nın dosyası önüme getirilmesin. Aksi takdirde affetmem, gözünün yaşına bakmam' dedi.

JANDARMA personelinin görevinde ?etik' davranmasını isteyen Orgeneral Türkeri, lojistik birimlerin harcamalarına da değindi: ?Gereksiz harcama yapmayın. Savurganlık yapmayın. Bütçe kaynaklarını tasarruflu kullanın...'

ORGENERAL Türkeri, 2001'de dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın hazırlattığı ?Jandarma Etiği' kitabını örnek gösterdi. Türkeri'nin ilk emri, 14 Bölge Komutanlığı ve 81 İl Jandarma Komutanlığı'na da gönderilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber