Yargıtay Başkanlığı için yarış başlıyor

Haber Giriş : 14 Aralık 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanlığı için yeniden yarış başlıyor. Yargıtay Başkanı Osman Arslan 21 Aralık tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılacak. Arslan'ın emekliye ayrılmasının ardından 9 Yargıtay üyesi 25 Aralık Salı günü yapılacak olan seçimlerde yarışacak.

- İŞTE ADAYLAR -

Yargıtay Başkanlığı'na aday olan isimler şunlar: Mustafa Aydın (6. Ceza Dairesi Başkanı), Hasan Gerçeker (9. Ceza Dairesi Başkanı), Refik Dizdaroğlu (10. Ceza Dairesi Başkanı), Turan Demirtaş (7. Ceza Dairesi Başkanı), Zeki Akar (Yargıtay 2. Başkanı), Coşkun Koçak (19. Hukuk Dairesi Başkanı), Mahir Ersin Germeç (18. Hukuk Dairesi Başkanı), A. Erkal Baççıoğlu (13. Hukuk Dairesi Başkanı), Ali Güneren (21. Hukuk Dairesi Başkanı).

- ARSLAN 3 YIL GÖREV YAPTI -

Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'nın yerine seçilen Osman Arslan 3 yıllık görev süresini 21 Aralık 2007 tarihinde tamamlayacak. Arslan, yaş haddinden emekliye ayrılacak. Arslan'ın yerine aday olan isimlerin 3'ü 2004 yılında yapılan seçimlerde de aday olmuşlardı. Yargıtay Başkanlığı seçimleri Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda yapılacak. Üye tam sayısı olan 250 üyenin salt çoğunluğunu alan aday Yargıtay Başkanı seçilecek. İlk üç oylamada sonuç alınamazsa, seçim, üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında yapılacak. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının en az üçte ikisinin hazır bulunması şartı aranacak. Yeni seçilecek Yargıtay Birinci Başkanının görev süresi dört yıl olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber