Teröristlerden demiryoluna sabotaj girişimi.

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Adana 6. Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu, Hatay'ın Dörtyol ve Payas ilçeleri arasında Yakacık mevkiindeki Yakacık Köprüsü'ne bomba yerleştirmeye çalıştığı belirtilen bir terörist, bombanın elinde patlaması sonucu öldü.

Hatay - Hatay'ın Dörtyol İlçesi ile Kahramanmaraş'ta, demiryollarına teröristlerce sabotaj girişiminde bulunulduğu bildirildi. TCDD Adana 6. Bölge Müdürü Yaşar Tatlısu, Hatay'ın Dörtyol ve Payas ilçeleri arasında Yakacık mevkiindeki Yakacık Köprüsü'ne bomba yerleştirmeye çalıştığı belirtilen bir terörist, bombanın elinde patlaması sonucu öldü.

Yaşar Tatlısu, Kahramanmaraş-Narlı arasındaki demiryolunda ise jandarmanın ihbarı üzerine yaptıkları incelemede, teröristlerce ray bağlantılarının söküldüğünü belirlediklerini bildirdi.

Tatlısu, güzergahtan geçmesi beklenen ve içinde yolcu da bulunduğu belirtilen posta trenini Köprüağzı mevkiinde durdurduklarını belirterek, "Teknik ekiplerimiz, ray bağlantılarını yeniden sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Bu arada, TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olaylar nedeniyle, 61606 sayılı Mersin-Adana arasında çalışan bölgesel ekspres yolcu treninin Dörtyol istasyonunda bekletildiği, 62518 sayılı Kurtalan-Basmana arasında çalışan yolcu treninin de Köprüağzı'nda bekletildiği bildirildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber