Polisten öğrenciye broşürlü uyarı

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce, İstanbul Üniversitesi'nden 2 öğretim üyesinin katkısıyla hazırlanan broşürde, terör örgütleri ve ideolojik grupların gençleri elde etmek için kullandığı yöntemler anlatı.

Ayrıca, uyuşturucuya alıştırma yöntemleri hakkında uyarılara ve uyuşturucuya karşı önerilere yer verilen broşürde, fuhuş konusunda da uyarılar yer alıyor. Broşürlerin, İstanbul'daki çeşitli üniversite yerleşkeleri, yurtlar, otogar ve tren garlarında oluşturulan standlar aracılığıyla öğrencilere dağıtılmasına başlandı. Polis yetkilileri, geçtiğimiz yıl benzer bir broşürün terör konusunda hazırlandığını, hatta bazı ideolojik grupların buna karşı kendi broşürlerini hazırladığını ifade ederek, bu yıl uyuşturucu ve fuhuş konularının da eklendiği broşürlerin, özellikle üniversitelere yeni kayıt olacak öğrencilere dağıtılacağını belirtti.

?Sevgili Gençler? başlığını taşıyan broşürde, emniyet müdürlüğü ile çeşitli öğrenci yurtlarının telefonları da yer alıyor. Broşür, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ?www.iem.gov.tr? adresli internet sitesinde de yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber