Kamu-Sen: 15 Eylül öncesi taleplerimizi ortaklaştırmak istiyoruz

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen:"Mücadele sertleşecek".

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerde haklarını almak için mücadelenin sertleşeceğini belirterek, "Bundan biz de mutlaka zarar göreceğiz, ama siyasi irade de zararını görmelidir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen yöneticileri, 15-30 Eylül günleri arasında yapılacak toplu görüşmeler öncesi, Starton Otel'de düzenlenen toplantıda memur, emekli vakıf ve derneklerinin temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Bircan Akyıldız, yaptığı açılış konuşmasında, toplantıda kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını tartışma imkanı bularak, 15 Eylül öncesi taleplerini ortaklaştırmak istediklerini ifade etti.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun tüm eksikliklerine rağmen taleplerinin siyasi iradeye aktarılması noktasında oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Akyıldız, "Ancak bunları aşmanın yolu vardır. Grevli toplu sözleşme hakkı için mücadelemiz devam edecektir. Bugünkü durum, ulaşılacak hedefler için ilk adım olarak görülmelidir" diye konuştu.

Akyıldız, Avrupa Birliği uyum sürecinde Anayasa'nın 90. maddesinde gündeme gelen değişikliğin "grevli toplu sözleşme hakkının önünü açtığını" vurgulayarak, 4688 sayılı kanunun uluslararası sözleşmelerle çelişir duruma geldiğini kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber