Deniz Kuvvetleri eski komutanı vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından emekli Oramiral Mehmet Emin Göksan vefat etti.

Yapılan açıklamaya göre, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Kasımpaşa Askeri Hastanesinde bugün vefat eden emekli Oramiral Göksan için yarın Levent Camisi'nde tören düzenlenecek. Emekli Oramiral Göksan'ın cenazesi, ikindi vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

ORAMİRAL GÖKSAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1927 yılında doğan Göksan, 1945 yılında Deniz Lisesini, 1947 yılında Güverte Asteğmen rütbesi ile Deniz Harp Okulunu bitirdi. Çeşitli gemilerde DSA Subaylığı, Gemi Komutanlığı, D/S Öğretmenliği ve Emir Subaylığı yapan Göksan, 1958 yılında girdiği Harp Akademisini 1960 yılında bitirerek kurmay oldu.

1971 yılına kadar Filotilla Komodorluğu, Gemi Komutanlığı, Deniz Harp Akademisinde öğretmenlik ve muhtelif karargah görevlerinde bulundu. Göksan, 1971 yılında Tuğamiral, 1975 yılında Tümamiral, 1979 yılında Koramiral, 1983 yılında Oramiralliğe yükseldi. Tuğamiral rütbesi ile Londra Silahlı Kuvvetler Ataşeliği, Çıkarma Birlikleri Komutanlığı, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yapan Göksan, Tümamiral rütbesi ile Gölcük Ana Üs Komutanlığı, Harp Filosu Komutanlığı, Deniz Eğitim Komutanlığı, Koramiral rütbesi ile Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı görevlerini üstlendi.

Oramiral rütbesinde Donanma Komutanlığını müteakip 22 Ağustos 1986 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanan Göksan, 30 Ağustos 1988 tarihinde emekli oldu. Süheyla Göksan ile evli olan Oramiral Göksan bir çocuk babasıydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber