Baykal: İç dünyamda Başbakan'a düşmanlık yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hiçbir şekilde iç dünyamda, ruh dünyamda, yüreğimde ne Başbakan'a, ne başka bir siyasetçiye yönelik bir düşmanlık, kin, nefret yoktur" dedi.

Mevlana'nın vuslat yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Konya'ya gelen Baykal, gazetecilerin "sınır ötesi operasyon" ile ilgili soruları üzerine, gelişmeleri izlediklerini, müdahalenin Türkiye'nin hakkı olduğunu ifade etti.

Komşu bir ülkeden Türkiye'ye yönelik saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu uluslararası hukuka aykırıdır, iyi komşuluk ilişkilerine aykırıdır. Bütün dünya bu şartlar altında Türkiye'nin müdahale hakkına sahip olduğunu kabul etmiştir. Başlayan askeri harekatın gelişmelerini biz de izliyoruz. Bu harekatta sorumluluk üstlenmiş olan bütün askerlerimizi yürekten kutluyorum, sağlık ve esenlik içinde görev yapmalarını diliyorum. Bu harekatın ortaya koyduğu sonucu hepimiz önümüzdeki dönemlerde dikkatle izleyeceğiz."

Türkiye'nin haklı bir müdahale yaptığını belirten Baykal, "Bu müdahaleyi Silahlı Kuvvetlerimiz, askerlerimiz, komutanlarımız büyük bir vatanseverlikle, sorumluluk duygusuyla ve başarıyla gerçekleştiriyorlar. Onlarla iftihar ediyoruz" şeklinde konuştu.

Baykal, bir gazetecinin "Şeb-i Arus'ta Başbakan ile aranızda bir kaynaşma olacak mı, barış sağlanacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Düşmanlık yok. Memleket meseleleri hakkında konuşuruz, tartışırız. En azından kendi adıma söylüyorum, hiçbir şekilde iç dünyamda, ruh dünyamda, yüreğimde ne Başbakan'a, ne başka bir siyasetçiye yönelik bir düşmanlık, kin, nefret yoktur. Ama birbirimizi eleştiririz demokratik şekilde. Türkiye'mize sahip çıkmak görevimizdir elbette. Bu konularda benim açımdan bir sorun, sıkıntı yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber