DTP'li Cizre Belediye Başkanı: AKP'lilere selam vermek onursuzluktur

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak), (DHA)

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından ?bölücülük yaptığı' gerekçesiyle görevinden alınan Şırnak'ın Cizre İlçesi DTP'li Belediye Başkanı Aydın Budak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlediği hava operasyonuna tepki gösterdi. AKP'yi eleştiren Budak, halkın bu parti mensuplarına selam bile vermemesini ve bayramlarını kutlamamasını isteyerek, ?Çocuklarınızın üstüne bomba yağdıranlara selam vermek onursuzluktur'' dedi.

Cizre'nin görevden alınan Belediye Başkanı Aydın Budak, Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte halka hitaben konuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik düzenlediği hava operasyonuna tepki gösteren Budak, herkesi operasyona karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın operasyonun ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a teşekkür etmesini de eleştiren Budak, kendilerinin teşekkür etmeyeceklerini beliterek, halklar arasında toplumsal barışı dinamitleyen operasyonlara karşı olacaklarını söyledi.

Cizreli'lerden, AKP temsilcisi olan kişilere selam dahi vermemelerini isteyen Budak, ?Bayramlarını dahi kutlamayalım. Çocuklarınızın üstüne bomba yağdıranlara selam vermek onursuzluktur'' diye konuştu. Herkesi operasyonlara karşı seslerini yükseltmeye çağıran Budak, ?Genelkurmay, AKP'li Kürt milletvekili sayısı kadar bombardıman uçağını aslını inkar eden vekillere hediye etti. Halkın karşısında olan ve kendi kimliklerini inkar edenler hiç bir zaman temsilcimiz olamayacak. Başbakanları da bu anlayışı sürdürdüğü müddetçe başbakan olarak görmeyeceğiz'' dedi. Budak şöyle devam etti:

?Seçimden önce kurt ama koyun kılıfı giyen AKP, yaptığı operasyonlarla gerçek yüzünü göstermiştir. Bir hafta kadar önce bayatlamış ve çözüm olması da mümkün olmayan pişmanlık yasası ile silahsızlandırmadan bahseden AKP'nin samimiyetsizliği bir kez daha tescillenmiştir. AKP'nin bölgemizde MHP'den hiçbir farkı kalmamış, hatta Kürtler için daha tehlikeli bir partidir. Barışçıl Kürt demokratlar, sistemin tüm özelliklerini kendi içerisinde barındıran AKP'ye karşı sağlam bir politika yürütmeli ve gerçek yüzünü teşhir etmeye dönük politika izlemelidirler.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber