Demirtaş, Ankara'ya iner inmez gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UÇAĞIN KÖRÜĞÜNDE 6 POLİS KARŞILADI

Demirtaş, Ankara'ya iner inmez gözaltında

TÜRKER KARAPINAR Ankara

DTP lideri Nurettin Demirtaş, Almanya'nın Düsseldorf kentinden Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelişinde Dış Hatlar Terminali'ne yanaşan körükten adımını attığı sırada gözaltına alındı. Demirtaş, Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'nın "sahte rapor ile askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak" suçundan başlattığı soruşturma kapsamında sorgulanmak üzere Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü.

Körükte polis karşıladı

Demirtaş, dün akşam saat 19.30'da beraberindeki DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve kapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak ile birlikte THY'nin TK1542 sefer sayılı tarifeli uçağıyla Esenboğa Havalimanı'na geldi. Demirtaş, yolcu geliş körüğünden adımını atar atmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı 6 polis tarafından gözaltına alındı.

Polisler gözaltı tutanağı tuttuktan sonra Demirtaş'ı, yurtdışına çıktığı andan itibaren havalimanından bir an bile ayrılmayan Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplere teslim etti. Demirtaş'a gözaltı işlemi sırasında kelepçe takılmadığı öğrenildi.

Askerlikten kurtulmak amacıyla sahte rapor aldığı iddia edilen Demirtaş'ın askeri savcı tarafından sorgulandıktan sonra GATA veya Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirileceği ve hasta olup olmadığının tespit edileceği belirtildi.

Türk: Siyasi bir karar

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Demirtaş'ın gözaltına alınmasının şık olmayan bir durum olduğunu belirterek "Bunu siyasi bir karar olarak değerlendirmek lazım. Zaten amacı kaçmak olsaydı yurt dışında gelmezdi. Demirtaş'ın genel başkanlığı devam ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber