Cindoruk, DP Genel Başkanlığı adaylığından çekildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüsamettin Cindoruk, karşı çıkmasına rağmen kongrede Genel İdare Kurulu seçiminin de yapılması kararı üzerine, DP Genel Başkanlığı adaylığından çekildi

AYDIN HASAN ANKARA

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, 22 Temmuz seçimleriyle büyük kan kaybına uğrayan partiyi toparlaması için adaylık teklifinde bulunduğu deneyimli siyasetçi Hüsamettin Cindoruk, adaylıktan vazgeçti. Cindoruk'un, "partide yeni bir yarışa yol açacağı" gerekçesiyle kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) seçiminin yapılmasına karşı çıktığı, ancak aksi yönde karar alınınca adaylıktan çekildiği belirtildi.

22 Temmuz seçimlerinde baraj altında kalan DP'de iç sarsıntı sürüyor. Mehmet Ağar, 17-18 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan olağanüstü kongreyi genel başkanlık yarışının partiyi böleceği gerekçesiyle iptal etmişti. Ağar, partiyi toparlaması için kasım ayı sonunda Cindoruk'a aday olması teklifinde bulundu. Cindoruk'un teklifi kabul etmesi üzerine 4 Aralık'ta yapılan DP GİK toplantısında olağanüstü kongrenin 6 Ocak'ta yapılması kararı alındı. Ağar, toplantıda GİK üyelerine, "Demokrasi gereği kimseye 'aday olma' diyemeyiz, ancak biz Cindoruk'u destekleyeceğiz" dedi.

Çiller'in adayı

Cindoruk, kongre için hazırlıklarını sürdürürken Tansu Çiller'in desteğini aldığı belirtilen DYP eski İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu, kongrede genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Soylu, DP Genel Merkezi'ndeki toplantıda "beyaz yürüyüş" başlattığını duyurdu. Yazar Neval Sevindi de daha önce ilan ettiği adaylığından vazgeçmediğini belirtti.

Bu gelişmeler üzerine Sabah gazatesi yazarı Yavuz Donat'a açıklamalarda bulunan Cindoruk, "Kongrede GİK seçimi yapılması kararı bütün hesaplarımı altüst etti. GİK seçimi demek kongrede çatışma demek. Korktuğum başıma geldi" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Cindoruk, 6 Ocak'taki kongrede sadece genel başkanlık seçiminin yapılmasını, GİK için seçim yapılmamasını istemişti. Ancak DP GİK'te partinin bütün organları için kongrede seçim yapılması kararı alındı. Cindoruk, GİK seçiminin parti içinde yarışa neden olmasını adaylıktan vazgeçme gerekçelerinin başında gösterdi.

Cindoruk'un adaylıktan vazgeçmesinden sonra Ağar'ın yakın çevresine, "Şaşırmadım, vazgeçebileceğini çok kişi söylüyordu. Partiyi toparlaması için ona teklif götürmüştüm. Benim kongrede adaylığım ve birini işaret etmem söz konusu olmayacak" dediği aktarıldı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu ise Ağar'a kongreyi 21 Ocak tarihine ertelemesi ve kongrede sadece genel başkanlık seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Ensarioğlu, Cindoruk'un ertelenmiş kongrede aday olmasını isteyerek, "Ağar samimiyse bunu yapar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber