Depremde zarar görenlere kira yardımı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Ankara'nın Bala ilçesinde bugün meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını bildirdi.

Sırapınar köyünde incelemelerde bulunan Taymaz, köy muhtarı Muhammet Yıldırım'dan da bilgi aldı. Taymaz, incelemelerinin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak'a telefonla bilgi verdi.

Mustafa Taymaz, yaptığı açıklamada, köyde yerel imkanlarla yapılan eski binaların hasar gördüğünü, bazılarının da yıkıldığını söyledi.

Yıkılan binaların 2005 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören yapılar olduğunu bildiren Taymaz, vatandaşların yaşadığı konutların duvarlarında da çatlaklar meydana geldiğini kaydetti.

Afet İşleri Genel Müdürlüğünden bölgeye gelen bir ekibin hasar tespit çalışmalarına başladığını ve oturulamaz durumda olan evlerden vatandaşların tahliye edileceğini belirten Taymaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'ın talimatıyla kira yardımı da yapılacağını bildirdi.

Taymaz, köydeki hasarlı binaların yerine, yakın bir bölgedeki mera alanına konut yapılması için çalışmaların başlatıldığını, bu konutların yaz aylarına doğru tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.

Vatandaşlardan çadır talebi olmadığını aktaran Taymaz, ihtiyaç duyulması halinde çadır yerine tam donanımlı konteynerlerin bölgeye gönderileceğini belirtti.

Bu arada, Bala'ya gelen CHP Ankara milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Nesrin Baytok, Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Bu sırada ilçede bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile de görüşen Ateş ve Baytok, Sırapınar köyüne hareket etti.

Köyde vatandaşlarla sohbet eden milletvekilleri, hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde can kaybı olmayışına sevindiklerini ifade ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yılmaz Ateş, 2005 yılında meydana gelen depremde de aynı köye gelerek incelemelerde bulunduklarını belirterek, ''O günden bu güne kadar hasarlı binaların yapılmayışından'' hükümeti sorumlu tuttu.

Baytok ise Bala depreminin İstanbul'da beklenen depremin habercisi olduğunu savunarak, İstanbul'da depreme karşı gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü.

Baytok, deprem bölgesindeki birçok binanın acilen güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber