Sanal çiçekçilik gelişiyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bayramların, özel ve resmi günlerin vazgeçilmez hediyesi olan çiçek, internet üzerinden ticaretin de önemli sektörlerinden biri oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren ?ciceksiparisi. com' sitesinin sahibi Emre Aydın, şunları anlattı: ?Son rakamlara göre Türkiye'de yıllık çiçek satışı 600 milyon YTL'lik bir büyüklüğe ulaşıyor. Sanal dünyadan yapılan çiçek satışı ise henüz yıllık çiçek satışı rakamlarının önemli bir yüzdesini oluşturmasa da 5 milyon YTL'yi buldu. Ancak, teknolojinin ve internetin artık hayatın bir parçası olduğu günümüzde, çiçekler internet üzerinden de önemli bir satış grafiğine hızla gidiyor.?

HER GÜN 500 SİPARİŞ

Türkiye'de internetten verilen günlük çiçek siparişi sayısının 500 olduğunu belirten Aydın, kendi şirketinin payını ise şöyle anlattı: ?Bu genel rakamdan bizim sitemize düşen pay ise günlük 180 adet. Bu rakamın 130 adedini İstanbul siparişleri oluşturuyor. 185 ülkeye çiçek siparişi gönderiyoruz. 48 farklı ülkeden de bize çiçek siparişi veriliyor. 40 bin müşteriye ulaştık.?

MÜJDAT GEZEN TASARLADI

Ana hedeflerinin ?en iyi hizmeti vermek' olduğunu da vurgulayan Emre Aydın, ?Ürünlerimizin farklı ve ilginç tasarımlarla sunulmasını tercih ediyoruz. Örneğin sevilen sanatçılarımız sitemiz için çiçek tasarımı yapıyor. Bu projeye Müjdat Gezen íle başladık. Sanatçılarımızın tasarımlarına verilecek siparişlerden elde edilen geliri de sanatçılarımızın belirlediği hayır kurumlarına ya da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber