TETAŞ, elektriğin toptan fiyatını artırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 21:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Elektrik enerjisinin alım satımından sorumlu kamu şirketi, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ), dağıtımdan sorumlu kamu şirketi Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) verdiği elektriğin toptan satış fiyatını 1 Ocak'tan itibaren arttırdı.

Söz konusu artışın vatandaşa yansıyıp yansımayacağı ya da yansıtılması durumunda zammın hangi oranda olacağı konusu önümüzdeki hafta netleşecek.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, maliyetlerinin arttığını gerekçe gösteren TETAŞ, uğradığı zararı telafi etmek için TEDAŞ ve 20 dağıtım bölgesine sattığı elektrikte yüzde 10,4'lük zam talebinde bulundu ve kuruma sattığı elektriğin kilowattsaatini 8,63 YKr'den 9,53 YKr'ye çıkartılmasını istedi.

Önceki gün yaptığı toplantıda konuyu değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, TETAŞ'ın talebini olumlu karşıladı. EPDK, bu kararını birkaç güne kadar TETAŞ'a bildirecek ve Kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Bu çerçevede 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere TETAŞ, TEDAŞ'a, EPDK'nın kabul ettiği yeni tarifeden elektrik verecek. 2008 yılı içerisinde yeni bir durum değerlendirmesi yapılarak, gerekli görülürse yeni fiyatlar belirlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber