Pamukbank personeli sözleşmeli olacak

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Pamukbank ile Halk Bankası birleşmesinde TMSF ile Halk Bankası arasında sürdürülen görüşmelerde sona doğru gelindiğini vurguladı. Sayın, çalışmak isteyen Pamukbank personelinin sözleşmeli statüyü kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Sayın, birleşmeye dönük protokol taslağının hazır hale getirildiğini açıkladı.

Bu taslağın, TMSF ile tekrar gözden geçirileceğini kaydeden Sayın, görüşmelerin 15 günden önce tamamlanacağını düşündüğünü vurguladı. Şu aşamada ayrıntı vermenin doğru olmayacağını da ifade eden Sayın, TMSF ve Halk Bankası'nın devir protokolünü imzalamalarının ardından ayrıntılarının kamuoyuna duyurulacağını ifade etti. Sayın, protokol görüşmelerinde, kendileri açısından sorun yaratan bir durumun görülmediğini de ifade etti.

PAMUKBANK PERSONELİNİN DURUMU

Sayın, Pamukbank'ta çalışan personelin durumuna ilişkin de, ?bizimle çalışmak isteyenlerle çalışacağız? açıklamasında bulundu.

Pamukbank'ta çalışanların sendikalı, Halk Bankası personelinin ise sözleşmeli statüde olduklarının hatırlatılması üzerine Sayın, birleşme sonrası çalışacak Pamukbank personelinin sözleşmeli statüyü kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Burada bir sorun olacağını düşünmediğini anlatan Sayın, ?biz kimsenin dışarıda kalmasını istemeyiz? şeklinde konuştu.

BDDK'DAN İZİN ÇIKMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Pamukbank'ın Halkbank'a devredilmesine Eylül başında izin vermişti.

Pamukbank'ın Halkbank'a devrine ilişkin yasa 31 Temmuz'da yayımlanarak yürürlüğe girerken, Yasaya göre devir, Pamukbank, TMSF ve Halkbank arasında başka bir işleme gerek kalmaksızın protokolle gerçekleştirilecek.

Pamukbank, Haziran 2002'te Fon'a devredilmiş, ardından da iki kez satışa çıkarılmıştı. Ancak tekliflerin yeterli görülmemesi nedeniyle satılamamıştı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber