TOKİ, Tarımköy projesini hayata geçirecek

Haber Giriş : 24 Aralık 2007 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ?Tarımköy Projesi?nin ilk ayağını Muğla'nın Yeşilbağcılar köyünde hayata geçireceğini duyurdu.

Bakan Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un, ?Yeşilbağcılar Beldesinin? taşınmasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Beldenin, Türkiye Kömür İşletmeleri adına ruhsatlı linyit kömür yatakları üzerine konumlandığını ifade eden Çiçek, mevcut yerleşim yerindeki ve ruhsatlı alandaki arazilerin kamulaştırma işlemlerinin, Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Cemil Çiçek, vatandaşların yerleşimi için Hazine adına tescilli parsellerde ilgili belediye ile yürütülen çalışmalarının sonuçlanmasının ardından TOKİ'nin Tarımköy projesi kapsamında konut yapımına başlayacağını duyurdu.

TOKİ'nin, temel eğitim okulu, spor salonu, cami ve sağlık ocağından oluşan öneri vaziyet planı hazırladığını ifade eden Çiçek, enkaz bedeli işlemleriyle ilgili TOKİ tarafından herhangi bir işlem yürütülmediğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber