İnternetteki, 'bilinmeyen numara servisi', neden devre dışı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Aydın Milletvekil Özlem Çerçioğlu, Türk Telekom'un 'bilinmeyen numara sorgulama servisi'nin neden devre dışı bırakıldığını sordu.

Çerçioğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Türk Telekom'a ait internet sitesinde yer alan bilinmeyen numara sorgulama servisi 11811 Telefon Rehberi'nin çalışmadığını kaydetti. Bilinmeyen numara sorgulamasında 11811 servisini telefonla arayan bir vatandaşın, kullandığı tarife paketine göre 0,399-0,752 YTL/dakika ödeme yaptığına işaret eden Çerçioğlu, internetten yapılan sorgulamada ise herhangi bir ek ücret ödenmediğini bildirdi.

Teknolojinin bu kadar ilerlediği günümüzde insanların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran bu işlemin devre dışı bırakılmasının nedenini soran Çerçioğlu, bilinmeyen numara sorgulamasında 11811 servisini telefonla arayan vatandaşların zararlarının nasıl telafi edileceği sorusunu yöneltti. Çerçioğlu soru önergesinde şunları kaydetti:

"Türk Telekom, para kazanmak adına vatandaşlarımızı bilinçli olarak mı telefona yönlendirmektedir? Türk Telekom'un internet sitesindeki tüm linkler çalışırken bilinmeyen numara sorgulama linkinin çalışmaması planlı bir davranış mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber