İstanbulun göbeğinde bomba paniği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mecidiyeköy'de metro girişinin yakınında köprünün ayaklarına bomba bırakmaya çalışan kişi polisin takipte olması nedeniyle kıskıvrak yakalandı.

Bombacının sırt çantasında 3 kiloya yakın tahrip gücü yüksek A4 tipi patlayıcı olduğu ortaya çıktı. Yollar trafiğe kapatıldı, önlem olarak olay yerine ambulans ve itfaiye istendi.

Polis bombayı araçta ektisiz hale getirirken, A4 tipi bombanın patlaması halinde onlarca kişinin hayatını kaybedebileceği ileri sürüldü.

İSTANBUL - Mecidiyeköy metro istasyonunun karşısındaki AKBİL dolum gişesi önünde bombalı saldırı gerçekleştirmek isteyen bir kişi, son anda polis tarafından yakalandı. İstanbul, polisin sıkı takibi sonucu büyük bir tehlikenin eşiğinden dönerken, şahısla birlikte yaklaşık 3 kilo A4 tipi patlayıcı madde ele geçirildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saat 12.00 sıralarında Şişli Emniyet Müdürlüğü'nün karşısındaki İETT AKBİL gişesi önüne gelen ve sırt çantasını yere bırakan şahış kaçmaya teşebbüs ederken yaka paça polis tarafından ele geçirildi.

İstihbari çalışma sonrası şahsın izini süren terörle mücadele ekipleri, şahsı olay yerinden kaçamadan yakaladı. Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere karakola götürülürken, gişe önündeki paket nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri, bölgede güvenliği sağladıktan sonra önlem olarak bölgeye ambulans ve itfaiye ekibi istedi. E -5 Karayolu'ndan Mecidiyeköy girişine çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Polis helikopteri havadan denetleme yaptı.

Şişli Emniyet Müdürlüğü'nün civarı ile Mecidiyeköy Meydanı'nı abluka altına alan polis ekipleri çevrede kuş uçurtmazken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi geldi. Olağanüstü güenlik önlemlerinin alındığı bölge, havadan da helikopterle kontrol altında tutuldu. E-5 ve Mecidiyeköy'e bağlanan tüm yollar, güvenlik önlemleri kapsamında trafiğe kapatıldı.

POLİSİN SIKI TAKİBİ FACİAYI ÖNLEDİ

Polisin bombacıyı uzun süredir takip ediyor olması olası bir faciayı önledi. Şüpheli paket, bomba uzmanları tarafından bırakıldığı yerden hemen alınarak polis aracına götürüldü ve burada gerekli incelemelerden geçirildi. Kontrollü şekilde yapılan incelemeler sonrasında, paket içinde 3 kilo A4 tipi patlayıcı olduğu belirlendi. Yüklü miktardaki bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgede hayat normale döndü.

Olayla ilgili konuşan AKBİL gişesi memuru, "30 yaşlarında sırt çantalı bir şahıs ilerliyordu. Sivil giyimli polis memurları gişenin önünde bu kişiyi yaka paça gözaltına aldı. Çanta ise gişenin önünde kaldı. Daha sonra çantayı da alıp götürdüler. Bomba olduğunu öğrendik" dedi.

Olay yerindeki bir temizlik işçisi ise, "Gişenin önünde bir çanta vardı. Polis ekipleri gelip hemen çantayı aldı. Sonradan çantanın içinde bomba olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Gözaltına alınan şahsın kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, kanlı eylem planlayıcısının uzun süredir polis tarafından takip edildiği ifade edildi.

PATLASAYDI FACİA OLURDU

Yetkililerin bölgedeki incelemesi devam ederken, olası bir patlama sonucu facia yaşanacağı ve bombanın AKBİL gişesi yanına bırakılması da dikkate alınarak onlarca vatandaşın hayatını kaybedebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber