25 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Aralık 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-TBMM'de siyasi partilerin grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla MHP, AKP ve CHP Grupları toplanacak. Liderler, son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:10.30/11.15/13.30)

-DTP PM DEMİRTAŞ İÇİN TOPLANACAK

-DTP Parti Meclisi Genel Merkezi'nde toplanacak. Toplantıda askerlik yapmamak için sahte çürük raporu iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'la ilgili izlenecek siyaset, sınır ötesi operasyon ve son siyasi gelişmeler ele alınacak.. (Saat:10.00)

-YENİ EMNİYET MÜDÜRLERİ BAŞBAKANLIK'TA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni atanan emniyet müdürlerini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:14.30)

-Geçen Ekim ayında hayatını kaybeden eski Başbakan Yardımcısı ve bilim adamı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü de Başbakan Erdoğan'ı Merkez Bina'da ziyaret edecek. (Saat:17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sobizana Mngqjkana, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Engin Bermek ve AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve beraberindeki AKP Kadın Kolları MYK üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.30/15.30/16.30/16.30)

-İSMET İNÖNÜ ANILIYOR

-Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 34. yıldönümünde Anıtkabir'deki kabri başında törenle anılacak. (Saat:09.35)

-TÜRKÇE MECLİS GÜNDEMİNDE

-TBMM Genel Kurulu'nda, Türkçe'nin Türkçe'deki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçe'nin korunması ve etkin kullanımı için alınması gereken önlemlerin

belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonunun raporu görüşülecek. (Saat:15.00)

-PLAN BÜTÇE ALT KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Meclis'te Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili Alt komisyon ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Alt komisyonda maddeler üzerindeki görüşmelere geçilecek.

-YARGITAY'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ

-Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı için seçim yapılacak. Seçimde, Yargıtay Birinci Başkanvekili Zeki Akar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker, 7. Ceza Dairesi Başkanı Turan Demirtaş, 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç, 10. Ceza Dairesi Başkanı Refik Dizdaroğlu, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak, 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ahmet Erkal Baççıoğlu ve 21. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Güneren başkanlık için yarışacak. (Saat:09.30)

-MUHALİFLER BAYKAL'I KESİCİ İLE VURUYOR

-CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu'nda görev almasının ardından genel başkan yardımcılığına getirileceği iddialarının parti içinde yarattığı tepkiler sürüyor. Genel Başkan Deniz Baykal'a muhalif isimler, Kesici'nin ABD'de yaptığı bir konuşmanın metnini, örgüt içinde bildiri gibi dağıtıyor.

-Parti içi muhalifler, geçmişte merkez sağın önemli isimlerinden biri olarak anılan ve Baykal'ın vitrine koyacağı iddia edilen İlhan Kesici'nin, 2003 yılında Washington'da yaptığı bir konuşma metnini elden ele dolaştırıyor. Kesici, söz konusu konuşmasında, 1 Mart tezkeresinin Meclis'ten geçmemesini ?facia? olarak değerlendirmiş ve ?Türkiye-İsrail işbirliğini, yeni Büyük Orta Doğu'nun yeniden şekillendirilmesinde, ABD'nin stratejik planlamaları için de çok önemli bir avantaj olarak da gördüğümü ifade etmek istiyorum? yorumunda bulunmuştu.

-EKONOMİDE 2008'E KÖTÜ MİRAS: 2007'DE BÜYÜME DURDU, ENFLASYON AZDI, CARİ AÇIK BÜYÜDÜ

-2007, büyümenin fren yaptığı, işsizliğin kronikleştiği, enflasyon ile dış ticaret ve cari işlemler açıklarının ise büyüdüğü bir yıl oldu. Özellikle yılın son çeyreğindeki ivmeyle, 2008 yılına devreden tablo daha da kötüleşti.

-Genel seçimlerin de etkisiyle mali disiplinin bozulduğu 2007 yılında gelir ve harcama hedeflerinde yaşanan sapmayla yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefinin tutmayacağı anlaşıldı. Yılın üçüncü çeyreğinde büyüme sert bir fren yaparken, işsizlik arttı, tırmanışa geçen enflasyonun çift haneli düzeylere ulaşma tehlikesi doğdu.

-TGSD GENEL SEKTERİ KUMBARACI: ?ÇİN'E, TİCARİ ARAÇTA KORUMA UYGULAMASIYLA PSİKOLOJİK BASKI YARATILABİLİR?

-Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kumbaracı, Çin kotalarının kalkmasının ardından Türkiye'nin ticari araçlarda koruma önlemini uygulamaya geçirerek psikolojik etki yaratabileceğini söyledi.

-TÜRKİYE TURİZMİ EMITT İLE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 14-17 Şubat 2008 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. EMITT'e katılan ülkelerin turizmcileri, Türkiye'deki tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile bölgenin turizm potansiyelini artırmak üzere işbirliği yapacak. Bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek fuarı, dünya çapında binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

-ESKİ TÜMOD BAŞKANI HATİPOĞLU: ?HÜKÜMET KONTROLÜNDEKİ BİR YÖK BAŞKANI FELAKET OLUR?

-Eski TÜMOD Başkanı Prof. Dr. Hatipoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, ?direkt hükümetin kontrolünde olması tehlikesi? olduğunu söyledi. Hatipoğlu, ?Bu şekilde bir devamlılık olması felaket olur? dedi.

-Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç dönemini ise ?büyük bir kayıp? olarak niteleyen Hatipoğlu, ?Teziç döneminde hükümet ile YÖK karşılıklı cepheleşmeye gitti. Bu noktada iki taraf da dozu kaçırdı fakat burada asıl sorumlu Teziç'in kendisi. YÖK'ü bir muhalefet partisi haline çevirdi? diye konuştu.

-TÜSİAD'DAN "SANAYİ STRATEJİSİ" KONFERANSI

-TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu, Ceylan Intercontinental Oteli'nde "Uluslararası Uygulamalar Işığında Türkiye için Sanayi Stratejisi Arayışları" başlıklı bir konferans düzenleyecek. Konferansın açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yapacak. (Saat:08.30)

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU'NDAN TÜRK-İŞ'E ZİYARET

-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'yu ziyaret edecek. (Saat:11.00)

-TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, ?Kasım ayı Giriş-Çıkış Yapan Ziyaretçiler? istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-THD, OKUL KANTİNLERİNDEKİ ?RİSKİ' ANLATACAK

-Tüketici Hakları Derneği (THD), 300'ün ilköğretim okulu ve lisenin kantin ve kafeteryalarında satılan yiyecek ve içeceklerin öğrencilerin sağlığı üzerindeki risk ve tehlikelerini anlatacak. Dernek, konu hakkında bilim kuruluşlarından alınan görüş ve önerileri dernek binasında düzenleyeceği basın açıklaması ile kamuoyuna açıklayacak. (Saat: 11.00)

-GARANTİ BANKASI'NDAN "E-TİCARET"TE YENİ HİZMET

-Garanti Bankası, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden Altivi, Biletix, HemAlHemSat, Hepsiburada, Kangurum, Pegasus, Tatil.com, Tio ve Yemeksepetim ile birlikte hayata geçireceği yeni hizmetini, Garanti Bankası Genel Müdürlüğü'nde düzenlenecek basın toplantısı ile duyuracak. (Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber