9 öğretmene padişaha hakaretten kınama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 00:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Edirne'nin Keşan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen yarışmada Osmanlı padişahlarına hakaret içerdiği iddia edilen kompozisyonda ihmali belirlemek için açılan soruşturma sonucunda yönetici ve öğretmenlerin bulunduğu 9 kişiye kınama cezası verildi.

Düzenlenen yarışmada 3. olan ?Cumhuriyet Gelince? isimli kompozisyonda Osmanlı padişahlarına hakaret içerdiği gerekçesiyle Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Valiliği'nin başlattığı soruşturma sonuçlandı.

Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, kompozisyon yarışmasının sonuçlanmasının ardından Keşan'da bir yerel gazetede ?Ecdadına Küfret Ödülü Al? başlıklı haber yayınlandığını ve bu haber üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Valiliği'nce soruşturma açıldığını anımsattı.

Karataş, soruşturma kapsamında kompozisyonların değerlendirildiği komisyonlarda görev alan 9 yönetici ve öğretmene ?ihmal ve kayıtsızlık gösterdikleri? gerekçesiyle kınama cezası verildiğini bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber