Bahçe duvarında sigara içen öğrencilere 58'er YTL ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Konya'da, yakınındaki evlerinin bahçe duvarına oturarak sigara içen 5 erkek üniversite öğrencisine, Kabahatler Kanunu'na göre 58'er YTL ceza yazıldı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi H.A. (24), yaklaşık 1,5 ay önce, üniversite öğrencisi arkadaşları H.G, M.K, F.K, M.B. ile Binkonutlar Polis Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu yakınındaki evlerinin bahçe duvarına oturup sigara içerken olay yerine gelen polis ekibinin 'burada oturamayacakları' yönünde kendilerini uyardığını söyledi. Polise, "Burası bizim evimizin bahçe duvarı" diye karşılık verdiklerini ifade eden H.A, yaşananları şöyle anlattı: "Cumhuriyet Polis Merkezi'ne gelmemizi istediler. Kabahatler Kanunu'na göre ceza yazılacağını söyleyen polis amirine, 'Çevreye rahatsızlık vermemiz mümkün değil, kendi bahçe duvarımızda oturuyoruz.' dedik ancak, alaycı tavırlarla karşılaştık. Amir, 'Kabahatler Kanunu'na göre devlet bu yetkiyi bana verdi, ben size bir şekilde ceza yazarım.' dedi"

Kendisine ve 4 arkadaşına 58'er YTL ceza yazılmasının ardından, 7 günlük itiraz süresi içinde Konya Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak cezaya itiraz ettiklerini bildiren H.A., kendisi hakkında verilen cezanın iptal edildiğini, bir arkadaşının itirazının başka bir hâkim tarafından reddedildiğini; diğer 3 öğrencinin başvurularının ise sonuçlanmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber