27 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Aralık 2007 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30/14.30)

-ERDOĞAN, REKABET KURULU ÜYELERİNİ KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, Rekabet Kurulu Üyelerini, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:17.15)

-Başbakan Erdoğan ayrıca, AKP Gençlik Kollarının AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği Mehmet Akif Ersoy'un 71. ölüm yıldönümü anma gecesine katılacak. (Saat:19.00)

-ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİN 88. YILDÖNÜMÜ

-Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 88. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kalıpçı'yı kabul edecek. (Saat:16.30)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2008'de uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü kez toplanıyor. Toplantının ardından, 2008 için belirlenen asgari ücretin açıklanması bekleniyor. (Saat:10.00)

-BAKAN ÇELİK'TEN TİSK'E ZİYARET

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Kutadgobilik'i ziyaret edecek. (Saat:12.00)

-TANIK KORUMA KANUN TASARISI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda Tanık Koruma Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek (Saat:14:00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Küresel Isınma Araştırma Komisyonu toplanacak. Toplantıya, Atom Enerjisi Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililer katılacak. (Saat:10.00)

-İnsan Hakları Komisyonu, Sulukule Platformu ve Roman Kültürünü Geliştirme Derneğinden davet edilen üyelerle görüşecek. (Saat:11.00)

-AB Uyum Komisyonu'nda AB Genel Sekreterliği yetkilileri ?AB-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler? konusunda sunum yapacak. (Saat:13.00)

-Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nda çocukların uçucu maddelerinden korunmasına ilişkin kanun teklifi görüşülecek. (Saat:14.00)

-ENERJİ BAKANI GÜLER, TÜSİAD KONFERANSINDA KONUŞACAK

-TÜSİAD, ?Enerjide Arz Güvenliği: Politikalar ve Öneriler? konulu konferans düzenliyor. Konferansın açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yapacak. (Saat:09.00)

-YILIN VERİMLİ İŞÇİ-İŞVEREN VE İŞKADINI ÖDÜLLERİ VERİLECEK

-Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından düzenlenen ?Yılın Verimli İşçi-İşveren ve İşkadını? ödül törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak. (Saat:10.00)

-İTO, 2008 BÜTÇESİNİ GÖRÜŞECEK

-İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, Oda'nın 2008 yılı iş programı ve bütçesini görüşmek üzere İTO Meclis Salonu'nda olağanüstü toplantı yapacak. (Saat:10.00)

-İMALAT SANAYİİNDE ÜCRET-KAZANÇ ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin imalat sanayinde kişi ve saat ücreti başına ücret ve kazanç endekslerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-HAKİMLERE, HSYK'YI ELEŞTİRME ÖZGÜRLÜĞÜ

-Emekli Korgeneral Altay Tokat'ın ?Doğu ve Güneydoğu'da çalışan hakimleri hizaya sokmak için evlerinin yakınına bomba attırdığı? şeklindeki açıklamaları üzerine bir gazetede yazı yazarak bölgede görev yapan hakim ve savcıların HSYK tarafından da baskı altına alındığını belirten Hakim Kemal Şahin hakkında açılan soruşturmada HSYK tarafından cezaya gerek olmadığına karar verildi. HSYK kararı, Şahin'in karşıt fikirlerin de ifade edilebilmesinin özgür olması gerektiği ve sorunların ortaya konulmasının teşkilata fayda sağlayacağı savunmasına dayanarak verdi.

-ALEVİ YEMEĞİNİ ABDAL MUSA VAKFI FİNANSE EDECEK

-AKP'nin alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Otel'de yapılacak olan ve 25 bin avroya mal olması beklenen yemeğin finansmanının kim tarafından sağlanacağına yönelik tartışmalara açıklık getirdi. Çamuroğlu, alevi örgütleriyle Başbakan Erdoğan'ı buluşturacak olan yemeğin Antalya'nın Elmalı ilçesindeki Tekke Köyü'nde kurulan Abdal Musa Vakfı tarafından finanse edileceğini bildirdi.

-Çamuroğlu ? yemeğin finansmanı tek kuruşuna kadar Alevilerce karşılanacak. Ne AKP'nin ne de devletin kasasından tek kuruş çıkacak. Allah'a şükür yemeği karşılayacak paramız var? diye konuştu.

-CHP'DE SAHTE ÜYE KONGRE İPTAL ETTİRDİ

-CHP Eskişehir Merkez İlçe kongresi, parti üyesi olmayanların delege yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi. Eskişehir İl Seçim Kurulu, CHP yönetiminin itirazını ?üye yazımları parti tüzüğüne göre yazıldı? şeklindeki itirazını, ?hiçbir siyasi partinin tüzüğü yasayı ortadan kaldıracak kuvvete sahip? olamayacağına dikkat çekerek reddetti.

-YANGIN ALARMI ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI MECLİS GÜNDEMİNDE

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, 7 kattan az, poliklinik hizmeti veren hastaneler, sağlık ocakları, huzurevleri, okullar, kreş ve anaokulu gibi kamu binalarında ?yangın alarmı? zorunluluğunu kaldırılmasına tepki gösterdi. Konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Topuz, Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem tehdidi altında olduğuna dikkat çekerek, ?alarm? sisteminin önemine işaret etti.

-TAŞIT İHRACATINDA YENİ REKOR

-Taşıt araçları ve yan sanayinin bu yılki ihracatı 25 Aralık itibariyle 20.9 milyar dolara ulaştı. İhracat tutarının yıl sonu itibariyle 21-22 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu tutarlar, bugüne kadar bir sektörde gerçekleştirilen en yüksek yıllık ihracat anlamına geliyor.

-İhracat tutarında taşıt araçlarını 15.7 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 11.2 milyar dolarla demir çelik izliyor.

-ATO BAŞKANI AYGÜN: "2008 YILI 2007'DEN DAHA ZORLU GEÇECEK"

-ATO Başkanı Sinan Aygün, ekonomik göstergelerin 2008 yılının 2007'ye göre daha zorlu geçeceğine işaret ettiğini belirterek, "Hükümet 2007 yılında artan makro dengesizlikleri 2008 yılında azaltmak istiyor. Bu yüzden de 2008 yılına yeni zamlarla ve vergi artışlarıyla giriyoruz. Ancak, cari işlemler açığını, özel sektörün dış borçlanmasını azaltacak önlemler ise kimsenin aklına gelmiyor" dedi.

-Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sorunların temelinde yanlış para ve kur politikasının yattığını söyleyen Aygün, 2008 yılına yeni bir vizyonla başlanılmaması halinde, enflasyon ve büyüme hedefinin yine tutturulamayacağını kaydetti.

-PÜİS BAŞKANI ALKAN:?AKARYAKIT VE LPG PİYASASINA YAZIK EDİLECEK?

-Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı Muhsin Alkan, ruhsat işlemlerini tamamlayamayan LPG istasyonlarına 18 ay ek süre verilmesine tepki gösterdi. Alkan, ?Lisanslarını sadece bürokratik nedenler ile gecikmeli olarak alabilen 2 bin 500 akaryakıt istasyonuna 1 gün bile ek süre tanınmamıştı. Birilerinin bir menfaati var ki bu süreler uzatılıyor. Bu keyfilikle akaryakıt ve LPG piyasasına yazık edilecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber