DTP'den balkonlara 'beyaz tülbent' eylemi

Haber Giriş : 27 Aralık 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-DTP Merkez Yürütme Kurulu'nun dün yapılan toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonu ve DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanması ve bunu protesto etmek için Türkiye çapında balkonlara beyaz tülbent asması eylemi gündeme geldi.

-Operasyon bölgesine ailelerle canlı kalkan olarak gidilmesine fikrine ise sıcak bakılmadığı ifade edildi.

DTP Merkez Yürütme Kurulu'nun dün yapılan toplantısında ilginç bir eylem gümdeme getirildi.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonu ve DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanması ve bu olayı protesto etmek için Türkiye çapında balkonlara beyaz tülbent asması eylemi gündeme geldi. Operasyon bölgesine ailelerle canlı kalkan olarak gidilmesine fikrine ise sıcak bakılmadığı ifade edildi.

DTP Genel Merkez'inde akşam geç saatlere kadar süren MYK toplantısı DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı oldu.

-BALKONLARA BEYAZ TÜLBENT-

ANKA'nın edindiği bilgiye göre toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'a yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyon ve DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanması konularına ağırlık verildi. Sınır ötesi operasyonun eleştirildiği toplantıda, ailelerle partililerin operasyon bölgesine canlı kalkan olarak gitmesi ve son gelişmeleri protesto etmek için balkonlara beyaz tülbent asılması konuları gündeme geldi. Canlı kalkan olarak bölgeye gidilmesi projesine sıcak bakılmazken Türkiye çapında balkonlara beyaz tülbent asılması ve basın açıklamaları yapılması tartışılıyor.

Partinin bu eylemlerin yanısıra bir dizi etkili eylem modelini yerel yönetimlerle de görüşerek önümüzdeki günlerde netleştireceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber