Hastane çalışanları saldırıyı protesot etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından oluşan bir grup, hastanenin 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'nin silahla yaralanması olayını protesto etti.

Hastanenin Acil Servisi kapısı önünde toplanan doktorlar ve hastanenin diğer personelinin yer aldığı grup, Başhekimlik önüne kadar alkış tutarak yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, bir meslektaşlarının daha hain saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Doç. Dr. Yenice'nin hayati tehlikeyi atlatmadığını belirten Demirdizen, ''Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet etmiş. Ameliyatı devam ediyor. Umut ediyoruz ki saldırı yaşamsal faaliyetlerini engellemez'' dedi.

Demirdizen, hastanelerin sağlık çalışanları açısından daha iyi hizmet verilecek yerler olmaktan çıktığını savunarak, ''Yaşamı tehdit eden saldırılarla ne zaman hangi durumda karşı karşıya kalacağız endişesiyle yaşıyoruz. Bu saldırıların hangi meslektaşımızla devam edeceğini endişe ve kaygıyla izliyoruz'' diye konuştu.

Böyle bir saldırının herhangi bir gerekçesinin olamayacağını vurgulayan Demirdizen, ''Doktorlara yönelik giderek artan bu tür olayların, saldırıların insanlık duygusunu yitirmiş kendini bilmez birkaç insanın yaptığı işler olmaktan çıktığını gösterdiğini'' ifade etti.

Hastane çalışanları adına konuşan Dr. Yücel Şengün ise ''Şu anda şoktayım. 40 yıllık hekimim, son yıllarda olduğu kadar sağlık çalışanlarının bu şekilde ucuzca saldırıya uğradığını görmedim'' dedi.

''Saldırıya uğrayan Doç. Dr. Yenice'nin karıncayı bile incitmeyen bir kişi olduğunu'' belirten Şengün, ''Hastaları için büyük gayretle çalışan centilmen, fedakar ve çalışkan bir bilim adamıdır. Yaş haddinden emekli olmama 1 yıl kaldı ama bu saldırılar karşısında yarından tezi yok istifa etmeyi düşünüyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber