Dört doktor da rapor alınca, acil servisi kapandı

Haber Giriş : 12 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Ağrı Hastanesi'nde görevli 4 doktorun aynı anda rapor alması üzerine acil servis hizmetleri durduruldu.

Başhekimlik, hastane camlarına astığı ?Doktor sayısı yeterli olmadığından Acil Servis'imiz kapalıdır' afişi ile acil servisin kapalı olduğunu vatandaşlara ilan etti.

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı, doğuda yaşanan doktor sıkıntısını gidermek için çeşitli projeler üretmelerine rağmen, sorun bir türlü çözülemiyor. Özellikle doğu illerindeki SSK hastanelerinde yaşanan doktor sıkıntısı, sağlık hizmetlerinin aksamasına sebep oluyor. Bölgenin genelini etkileyen doktorsuzluk Ağrı SSK Hastanesi'nde Acil Servis'in geçici olarak kapatılmasıyla sonuçlandı. Ağrı SSK Hastanesi'nde görevli 6 doktordan 4'ü aynı anda rapor aldı. Bunun üzerine hastanede sağlık hizmetleri durma noktasına geldi. Hastanenin acil servisi ise doktorların raporlu olması üzerine 15 gündür hizmet vermiyor. Hastalar muayene ve tedavi için Devlet Hastanesi'ne gidiyor.

Aniden rahatsızlanan annesini SSK Hastanesi Acil Servisi'ne getiren Emrullah Demir, servisin kapalı olmasına, "Annem bir anda hastalandı. SSK'ya getirdik. Buranın acil servisi kapalı olduğu için şimdi hastamızı buradan alıp Devlet Hastanesi'ne götüreceğiz. Ya yolda hastamıza bir şey olursa?" sözleriyle tepki gösterdi. Hastane yetkilileri ise yönetmelik gereği kurumda bulunan doktor sayısı 4'ten az olduğu zaman acil servisin çalıştırılamadığına dikkat çekerek, "Şu anda 4 doktorumuz raporlu. Bu nedenle de acil servisimiz de kapalı." dedi. Aynı zaman diliminde rapor alan 4 doktorun önümüzdeki günlerde görevlerine döneceği bildirildi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber