İçişleri Bakanlığı, unvan değişikliği sınavı açıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI

İLE İLGİLİ SINAV DUYURUSU

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereğince;

1- Sınavla ilgili bilgilendirme amaçlı hazırlanan ?Sınav Uygulama Duyurusu? 02/01/2008 tarihinde EĞİTEK'in, http://www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yayımlanacaktır.

2- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılacak tüm adaylar sınav başvurusunda bulunacaklardır. Sınav Başvurusu yapmayan adaylar sınava katılamayacaktır. Adaylar sınav başvurusunu http://www.meb.gov.tr adresinden 15/01/2008-04/02/2008 tarihleri arasında yapacaklardır.

3- Adayların gönderilen elektronik ortamda sınav başvurusunu yapamaması durumunda ?Bakanlığınız tarafından bildirilen bilgileriniz ile giriş yaptığınız bilginiz örtüşmemektedir. Giriş yapabilmeniz için İBPGM 0 312 425 61 30 no lu faksına ve 0 312 425 72 14 / 3198-3124 no'lu telefonlara ulaşarak bir dilekçe ile doğru bilgilerinizi beyan ederek, sistemin tekrar düzeltilmesini talep etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde sınav başvurusu yapmanız mümkün değildir. Sınav başvurusu olmayan adaylar sınava alınmayacaktır? uyarısını verecek şekilde başvuru ekranı gelecektir. Bu uyarıyı alan tüm adayların sınav başvurusunu yapabilmeleri için yukarıda belirtilen faks veya telefon numaralarına doğru bilgilerini zamanında bildirmeleri gerekmektedir.

4- Sınav başvurusunda sağlık özrü beyan eden adaylar, özürleri ile ilgili sağlık kurulu raporunu 29/01/2008 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Şube Müdürlüğüne vermek zorundadırlar. Personel Genel Müdürlüğü, EĞİTEK'e en geç 31/01/2008' e kadar sağlık kurulu raporlarını teslim etmek zorundadır. Bu nedenle bu durumda olan adayların süresi içerisinde Sağlık Kurulu raporları ile birlikte Personel Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde beyan edilen özür grubu EĞİTEK tarafından dikkate alınmayacaktır.

5- Sınava girecek adaylar için soyadına göre hazırlanmış salon yoklama listeleri ve adayların başvuru bilgileri http://www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden 11/02/2008 tarihinde yayımlanacaktır.

6- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı, 17/02/2008 tarihinde Pazar Günü saat 10.00'da, Ankara'da yapılacaktır.

7- Adaylar sınava personel kimlik kartı ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Personel kimlik kartı ve özel kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

8- Sınava girecek her aday 14/01/2008 -01/02/2008 tarihleri arasında 120 YTL sınav masrafını EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesinin, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesinin ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinin herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığı ile yatıracaktır.

9- Sınav soruları ve cevap anahtarı http://www.meb.gov.tr ve http://www.icisleri.gov.tr internet adresinde 19/02/2008 tarihinde yayımlanacaktır.

10- Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.icisleri.gov.tr adresli internet sitelerinde 07/03/2008 tarihinde ilan edilerek tüm adaylara duyurulacaktır.

11- Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını; soru ve cevap anahtarının http://www.icisleri.gov.tr ve http://www.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde, Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların adaylara duyurulmasından itibaren en geç 10 (on)gün içerisinde EĞİTEK'e yapacaklardır.

Aday itiraz başvuruları, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün T.C Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesindeki 5495218?5001 nolu hesabına 10 YTL itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve dilekçe ile kabul edilecektir.

Posta ile yapılan itirazlardaki gecikmelerden adaylar sorumludur. Bu nedenle adayların itiraz dilekçelerini, banka dekontu ile birlikte EĞİTEK'in 0 312 499 42 04 nolu Faks numarasına göndermeleri, dilekçelerinin ve banka dekontunun aslını ise süresi içerisinde posta ile göndermeleri gerekmektedir.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

EĞİTEK itirazları değerlendirip, 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak Bakanlığımıza bildirecektir. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar Personel Genel Müdürlüğü tarafından adaylara bildirilecektir.

12- Unvan değişikliği sınavı için; sınav soru kitapçığında yer alacak 50 sorudan, lise (teknisyen, arama ve kurtarma teknisyeni) düzeyinde 30 adet, iki yıllık yüksek okul (tekniker ve programcı) düzeyinde 30 adet ve 4 yıllık yüksek okul (mühendis) düzeyinde 30 adet ortak soruyu aşağıdaki belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

UNVAN KONULAR
TEKNİSYEN (Lise düzeyi 30 ortak soru) Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Kimya, Biyoloji
ARAMA ve KURTARMA TEKNİSYENİ (Lise düzeyi 30 ortak soru) Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Kimya, Biyoloji
TEKNİKER (Ön lisans düzeyi 30 ortak soru) Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri
MÜHENDİS (Lisans düzeyi 30 ortak soru) Matematik, Fizik, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
PROGRAMCI (Ön lisans düzeyi 30 ortak soru ) Türk Dili ve Edebiyatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Matematik, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri

Sınav soru kitapçığında yer alacak 50 sorudan teknisyen, arama ve kurtarma teknisyeni, tekniker, mühendis ve programcı grubuna ayrı ayrı olmak üzere 20 adet özel alan sorusu sorulacaktır.

Öğretmen unvanı için sınav soru kitapçığında yer alacak 50 adet sorunun tamamını aşağıdaki belirtilen konulardan oluşacaktır.

UNVAN KONULAR
ÖĞRETMEN (Lisans düzeyi 50 sorunun tümü) Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Öğretim Psikolojisi,Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Programları ve Öğretim, Sınıf Yönetimi, Eğitim Teknolojileri, Eğitim Felsefesi, Eğitim Sosyolojisi, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

13- Görevde yükselme sınavı için ise; Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 60 sorunun %40' (24 soru) aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

A- T.C Anayasası (I.Giriş, II. Genel Esaslar, III. Temel Hak ve Ödevler, IV. Cumhuriyetin Temel Organları),

B- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (I.Kurtuluş Savaşı, II. Lozan Barış Anlaşması ve Değerlendirilmesi, III. Atatürk İnkılâpları, IV. Atatürk İlkeleri, V. Atatürkçü Düşünceye Göre Laiklik, Hürriyet, Hoşgörü),

C- Ulusal Güvenlik (I.Ulusal (Millî) Güvenlikle İlgili Tanımlar, II. Millî Güvenlik Siyasetinin Esasları, III. Yabancı Ülkelerdeki milli güvenlik kuruluşlarına kamuoyu ve medyaların bakış açısı, IV. Türkiye'deki Milli Güvenli Kurulu, V.Kriz Yönetimi)

D- Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat (I.Giriş, II. Bakanlıkların Kurulması, III. Yerinden Yönetim Kuruluşları),

E- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu İle İlgili Mevzuat (I.Giriş, II. Temel İlkeler ve İstihdam Şekilleri, III. Ödevler ve Sorumluluklar İle Genel Haklar ve Yasaklar, IV. Sınıflandırma, Gösterge ve Ek Göstergeler, V. Devlet Memuru Olmanın Şartları, VI. Aday Memurlarla İlgili Usul ve Esaslar, VII. Atamalarda İşe Başlama Süresi, VIII. Devlet Memurluğunda İlerleme ve Yükselme, IX. Memurların Nakilleri ve Dış Memleketlere Gönderilmesi, X. Silah Altına Alınma ve Vekâlet Görevi, XI. Memurluğun Sona Ermesi, XII. Memurların Çalışma Saatleri ve İzinler, XIII. Memurların Sicilleri Ve Takdirname, XIV. Memurların Disiplin İşlemleri, XV. Görevden Uzaklaştırma, XVI. Memurların Mali Hakları, XVII. Sosyal Haklar ve Yardımlar, XVIII. Devlet Memurlarının Yetiştirilmesi),

F- Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar (I.Giriş, II. Türkçede Ünlü Sesler ve Ünlü Uyumu, III. Türkçede Ünsüzler, IV. Büyük Harf Kullanma, V. Birleşik Kelimeler, VI. Noktalama İşaretleri, VII. Cümle Çözümlemeleri, VIII. Yazışma Kuralları),

G- Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları (Halkla İlişkiler Kavramı, Halkla İlişkilerin Amacı, Halkla İlişkilerin Temel İlkeleri, Halkla İlişkiler Çalışmalarının Aşamaları, Halkla İlişkilerde Kullanılan Araçlar, Çalışanlar ve Halkla İlişkiler),

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 60 sorunun %60(36 soru) ise; İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin (f) fıkrası gereğince ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği ile ilgili konular ile mesleki etik ilkeleri? ile ilgili alanlardan hazırlanacaktır.

Soru kitapçığında yer alan sorulardan EĞİTEK sorumludur.

Tüm adaylara duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber