Deprem eğitimi öğretmen, muhtar ve din adamlarıyla verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı ve Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, halkı bilinçlendirmek için deprem eğitimini öğretmen, muhtar ve din adamlarıyla vereceklerini söyledi.

Işıkara, Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyareti sırasında, yaptığı açıklamada, verilen eğitim çalışmalarına rağmen, halkın önemli bölümünün halen deprem konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Depreme gerek bilgi gerekse yapı güvenliği yönünden hazır olmalıyız. Bu bilinci oluşturmak için Milli Eğitim ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla işbirliği içinde çalışarak büyük bir projeye imza attık. Pilot uygulaması başlatılan projede, deprem eğitimini öğretmen, muhtar ve din adamlarıyla vereceğiz"dedi.

Güvenli yapının depremden korunmada tek başına yeterli olmadığını kaydeden Işıkara, yapının güvenliğinin yanı sıra, deprem sırasında nasıl hareket edileceğinin de bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Adana Valisi İlhan Atış ise deprem güvenliğinin en önemli konular arasında yer aldığını, bu konuda gerek Türk Kızılayı'nın, gerekse Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın gösterdiği çabaları kutladığını söyledi. Atış, Adana'nın da deprem kuşağında yer alan iller arasında bulunduğunu, bu nedenle başlatılan eğitim projesinde Adana'nın pilot bölge olarak seçilmesini son derece isabetli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber