Hekimlerden 'kanlı önlük' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Tabip Odası üyeleri, İstanbul'da Okmeydanı Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice'ye yapılan silahlı saldırıyı protesto etmek için kanlı beyaz önlüklü eylem düzenledi.

Kırmızıya boyanan doktor önlüğüyle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hekimler, basın açıklamasının ardından Atatürk anıtına karanfil koydu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a telgraf çekti.

Burada bir konuşma yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, savaşta dahi hekimlere dokunulmadığını ifade ederek, "Bir toplumun bireylerinin böyle bir ruh haline sürüklenmesinin ancak bilinçli ve devamlı cesaretlendirici bir ortamla mümkün olabileceğini düşünmek, hekim kamuoyunda derin bir üzüntüye sebep olmaktadır." dedi.

Son yıllarda hekimlere yönelik saldırıların arttığını ileri süren Kaptaner, "2005 yılında Prof. Dr. Göksel Kalaycı, İstanbul'da öldürülmüştür. 2006'da Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde yoğun bakım servisinin kapısı kırılarak içerideki hekimler öldürülmek istenmiştir. 2007 Kasım ayında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Rauf Haznedar, hastane bahçesinde saldırıya uğrayıp dövülmüştür. Son olarak İstanbul'da Doç. Dr. Yenice silahlı saldırıya uğramıştır." şeklinde konuştu.

Kaptaner, anıta karanfil koyduktan sonra Bakan Akdağ'a ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı'na problemlerini içeren bir telgraf çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber