Ev sahibine yumruk atınca hırsızın cezası ikiye katlandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

YARGITAY, hırsızlık için girdiği evde yanlışlıkla ev sahibinin üstüne basıp uyandıran ve yakalanmamak için ev sahibine yumruk atan sanığın eylemini, ?gasp? suçu olarak kabul etti. Yargıtay'ın bu kararıyla sanığın cezası ikiye katlanmış oldu.

Yargıtay'ın kararına konu olay Sakarya'da yaşandı. Gece yarısından sonra hırsızlık amacıyla bir eve giren M., evde bulunan cep telefonu ile 100 YTL parayı aldı. Evden kaçmaya hazırlanırken yanlışlıkla yerde yatmakta olan ev sahibinin üzerine basan hırsız, mağdurun uyanmasına neden oldu. Ev sahibi bağırmaya başlayınca paniğe kapılan hırsız, mağdura yumruk attı.

Evden aldıklarıyla birlikte pencereden kaçan hırsız, bir süre sonra polis tarafından yakalandı ve hakkında dava açıldı. Davaya bakan yerel mahkeme, sanığın daha önce sabıkası olmasını da dikkate alarak hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 6. Ceza Dairesi ise, sanığın üzerine basarak uyandırdığı ev sahibine yumruk atmasını göz önüne alarak, mahkumiyet kararını sanığın aleyhine bozdu. Olayda şiddet kullanıldığını hatırlatan Yargıtay, sanığın yeni TCK'da ?yağma? olarak tanımlanan ?gasp? suçundan cezalandırılması gerektiğine dikkat çekti. TCK'ya göre ?yağma? suçu 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Ersin BAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber