Emniyet, 8.500 fakülte mezununu almayı planlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET TEŞKİLATINA 8 BİN 500 FAKÜLTE MEZUNU ALINMASI PLANLANIYOR

- EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OĞUZ KAĞAN KÖKSAL:

- "AB STANDARDI 250 KİŞİYE 1 POLİSTİR, BİZ HALA O NOKTAYI YAKALAYAMADIK"

- "BU SENE FAKÜLTE MEZUNLARINDAN 8 BİN 500 KİŞİ ALMAYI PLANLIYORUZ"

(FOTOĞRAFLI)

HAKAN ÇAL

AKSARAY (İHA) - Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Avrupa Birliği (AB) standardının her 250 kişiye bir polis olduğunu ancak Türkiye olarak bu standardı yakalayamadıklarını belirterek, bu standarda ulaşmak adına 2008 yılında polis teşkilatına 8 bin 500 fakülte mezunu almayı planladıklarını söyledi.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) düzenlenen bir konferansa katılmak üzere Aksaray'a gelen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, konferans öncesi Aksaray Valisi Sebati Buyuran'ı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, MOBESE sistemini tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, "MOBESE sistemi bazı illerimizde faaliyete geçti. Bir çok ilimizde ise kısmi de olsa MOBESE sistemiyle tanıştı. Bizim amacımız

Türkiye'yi kavrayabilen, birbiriyle irtibatlı bir sistem ortaya çıkartmaktır. Bunun için de çalışmalarımız hala devam ediyor. Son yıllarda polislik anlayışında bir değişiklik var. Bu değişikliğin özü, olayları olmadan önce önlemektir. Ancak olayları olmadan önlemek günümüzde çok pahalı" dedi.

Olayları çözmede Türkiye'nin oldukça iyi durumda olduğunu da ifade eden Emniyet Genel Müdürü Köksal, "Türkiye olarak olayları çözmede çok önde gelen ülkelerden biriyiz. Yüzde 66 civarında olayları çözme özelliğimiz var. Bu rakamlar bizim verdiğimiz rakamlar değil İnterpol rakamlarıdır. Kanada'da yüzde 24, Almanya'da yüzde 40, Avusturya'da yüzde 45'lerde olan olayları çözme yüzdesi Türkiye'de yüzde 66 olması bizim için iyi bir rakamdır. Ancak bizim amacımız olayı olmadan önlemektir. O nedenle yeni bir

değişik konsept geliştirip olayları olmadan önce önlemek, yani önleyici zabıta dediğimiz meseleyi geliştirmeye çalışıyoruz. Onun da çeşitli yolları var. Bunlardan birisi de MOBESE sistemi. Önceden gözleyip onu anında tespit edebilmek ve gözlendiğini bilen suç işleme temayülü olan insanları suçtan caydırmaktır. Bu noktada yoğun bir çalışma içindeyiz" şeklinde konuştu.

AB standartlarının 1 polise 250 kişi düşecek şekilde olduğunu vurgulayan Köksal, "Ancak biz bu standardı henüz hala yakalayamadık. Bazı illerde bir polise 300-400 kişi düşüyor. Bunu 250 kişiye 1 polis düşecek hale getirebilirsek o zaman daha da iyi hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu nedenle bu yıl polis teşkilatına fakülte mezunu 8 bin 500 kişi almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Aksaray PMYO'na geçen Emniyet Genel Müdürü Köksal, öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra PMYO Konferans Salonu'nda "Polis ve Etik" konulu konferans verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber