'Çalışan kadın aldatır' vaazına soruşturma açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mustafa KINALI/İSTANBUL

İstanbul Müftülüğü, cuma vaazında çalışan kadının kocasını aldatacağını ve nefsine hákim olamayacağını ileri sürerek, cemaatten eşlerini çalıştırmamasını isteyen Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez hakkında soruşturma açtı. Hakyemez, yeni yılın 3 aylık vaaz programından da çıkarıldı.

Büyükçekmece İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, Hakyemez'in yazılı savunmasını aldıklarını ve bunu İl Müftülüğü'ne gönderdiklerini belirterek "Müftülük içinde de bir muhakkik (soruşturmayı yürütecek görevli) tayin edildi" dedi. Yerel gazetelerde yer alan habere göre Hasan Akyemez, kadınların çalışmasının günah olduğunu şu sözlerle anlamıştı:

"Eşini çalıştıran adamın biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiği sordu. Karılarınızı çalıştırırsanız, günaha girersiniz, bu adamın durumuna düşersiniz. Erkeğin bir nefsi var. Kadınların ise dokuz, hangisine hákim olsun. Kadın nefsine düşkündür. Çalışan kadın işyerinde nefsine hákim olamaz. Ben size İslam'ın emrini tebliğ ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber