Bürokratlar hacca gitmek için kasap oldu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İller Bankası Genel Müdürü, ikinci kez hacca gidebilmek için yeşil pasaportunu iade edip işçi pasaportu çıkardı. Dönüşte yeniden yeşil pasaport olan bürokrat, ?Gayet müsterihim yine yaparım? dedi

ANKARA- İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve beraberindeki üç bürokrat ikinci kez hacca gidebilmek için işçi pasaportu çıkarttıkları ortaya çıktı. Atasoy, ?Yine imkanım olsun. Yine yaparım? dedi.

İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve yardımcıları Bahaettin Kaptan, Şevki Nalçacıoğlu ve Bayındırlık Bakanlığı Fen İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Ali Kaya, üst düzey bürokrat olmalarından dolayı, ?yeşil pasaport? kullanma hakkına sahipler. Ancak, iki yıl önce hacca giden bürokratlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ?hakkaniyet sağlanması? için, ikinci kez gidişlere onay vermediği için, hileli bir yönteme başvurdular. İller Bankası Genel Müdürü ve bürokratlar, daha önce hacca giderken kullandıkları ?yeşil pasaportlarını? Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iade edip, ?işçi pasaportu? çıkarttırdılar. Bürokratlar, Suudi Arabistan hükümetinin Türkiye'deki taşeron firmalardan istediği ?kasap ve vasıfsız işçi? statüsü ile hacca gittiler.

?Hac olması mı rahatsız etti?'

İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy VATAN'ın sorularını yanıtlarken, daha önce 2005 yılında hacca giderek hacı olduğunu söyledi. Ancak, ikinci kez hacca gidemeyeceği için, bir arkadaşından gelen ?işçi olarak götürelim? önerisini kabul ettiğini ifade etti. VATAN'ın, ?Hacca gidiş yönteminizi hakkaniyetli ve yasal buluyor musunuz?? sorusuna, ?Yıllık iznimde gittim. Gayet müsterihim. Yine imkanım olsa, yine giderim. İnsanlar yıllık izinlerini alır ve giderler. İster Hawai Adaları'na, ister ABD'ye giderim. Kime ne. Ben hacca gittim. Sorun olan bu mu?? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber