Görme engelli öğretmenin azmi görenleri şaşırtıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Soğucak Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan doğuştan görme engelli Mehmet İncesu'nun azmi görenleri şaşırtıyor.

Öğrencilerinin eğitimini tamamladıktan sonra öğretmen arkadaşlarına keman dersi veren Mehmet İncesu, gözlerin görmemesinin kendisi için bir engel olmadığını söyledi.

Öğrencilik hayatında "Braille" adlı alfabeyle ve kılavuzlarla eğitimini tamamlarken, öğretmenlik görevinde ise aynı çalışma yöntemiyle de devam ediyor. Okul idaresi öğretmen ve öğrencilerle çok iyi bir şekilde anlaşan öğretmen İncesu eve gidiş gelişlerinde ise meslektaşlarından yardım alıyor.

Doğuştan tıp dilinde B1 görme engelli olan Mehmet İncesu hayatından gayet memnun olduğunu ifade ederek, "Gözlerimden şikayetçi değilim, Allahın verdiği nimete de hiçbir zaman saygısızlık etmedim." dedi.

Öğretmenliğin tek hayal ettiği meslek olduğunu anlatan İncesu, "Öğretmenlik çocukluktan bu yana hayal ettiğim tek meslekti. Öğretmen olmaktan çocuklarımıza bir şeyler öğretmekten çok memnunum." diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Şirin Özden de, "Kararnamesi okulumuza geldiği zaman bizi arayarak okulumuzu sordu. Ve kendisinin görme engelli olduğunu söyledi. Bizde bu durum karşısında şaşırdık. Onun azmi bizi duygulandırıyor. Öğretmenlik tecrübesiyle öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız ondan çok şey öğrendi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber